Opinió

Benvinguda als Pastorets

Girona recupera aquest Nadal Els Pastorets després d’un any sense funcions al Teatre Municipal i la resposta ha sigut espectacular. A casa ens havíem distret i per poc ens quedem sense entrades, però ho vam acabar salvant amb una llotja del segon pis gairebé sobre la botzina. En temps de Black Friday i postureig per exhibir a instagram, està bé mantenir les tradicions.

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya va anunciar divendres que aquesta temporada hi haurà més de 250 funcions de l’obra, repartides per 52 municipis catalans. En l’informe, a l’alegria de veure-hi de nou Girona, o de que se’n destaqui la celebració dels 125 anys dels de Ripoll, i el Centenari dels de Figueres, hi poso a l’altre costat de la balança la decepció, o la sorpresa, que de la província només hi hagi representacions en tres municipis més, Palafrugell, Sant Feliu i Pals, que estrena dramatúrgia.

A mi me’n semblen pocs i penso que és una llàstima, perquè a banda de transmetre la tradició, aquest teatre popular i amateur és també una bona manera de teixir pobles i ciutats, de fer vincles amb el veí. Els temps canvien. Però almenys hem salvat el cop i Girona lluirà l’obra aquest Nadal, amb el Municipal ple, com en els 40 anys anteriors amb Proscenium.

Subscriu-te per seguir llegint