Opinió

Despeses de gestió: quina gestió?

La qüestió és estrènyer tant com es pugui el cinturó, i si pot ser de manera dissimulada, millor. Ja no parlem dels bancs, on si no estàs a l’aguait, et cobren comissions fins i tot per respirar, sinó que la cosa s’estén sobretot gràcies a les vendes per internet. Et compres una entrada de qualsevol cosa i, al preu que et marquen, hi has d’afegir entre un i tres euros més per el fet indeterminat i misteriós que s’anomena «despeses de gestió».

Quina gestió, si tot el procés s’ha fet de manera virtual i m’hauré d’acabar imprimint l’entrada jo? Ens podran explicar que aquests diners són per pagar la plataforma tecnològica i tants sopars de duro com vulguin, que hauríem de començar a alçar la veu. Les entitats en defensa dels consumidors OCU i FACUA ja ho han fet, per abusiu, i per què, al cap i a la fi, t’imposen una mena de comissió per a res que, en tot cas, hauria d’abonar el promotor de l’espectacle, i no el client.

En pocs dies les entrades pel Girona-Rayo han costat 2,5 euros més, les dels Pastorets, 0’90, les del Festival del Circ, 1,5, i les d’un concert d’Strenes, +2. Per un no és res, òbviament. Però vagin sumant la pasta que mou això, quan afecta milers, sense que se sàpiga exactament on va. Una mica com allò dels gots reciclables que també tan de moda estan.

Subscriu-te per seguir llegint