Opinió

Autòctons

Amb el pas dels anys i de les dècades viscudes n’han fet el seu ADN particular i la seva filosofia de club i per això no hi ha cap altre equip, més enllà de l’Athletic, en el que sigui més fàcil trobar jugadors autòctons, en aquest cas nascuts i fets al País Basc i per descomptat del mateix Bilbao. 

Pot ser per això, avui és un bon moment per fer una mirada als jugadors gironins que han vestit la samarreta del Girona FC en aquestes setze darreres temporades, entre Segona A i Primera divisió.

Sens cap mena de dubte, l’any que la plantilla gironina ha tingut més jugadors autòctons va ser la campanya 08/09, amb l’estrena a la LFP. En aquell equip s’hi varen mantenir la majoria de jugadors que havien aconseguit l’ascens, entre els quals hi havia Albert Serra, Jose Martínez, Jaume Duran, Jordi Matamala, Albert Dorca, Jordi Xumetra, Chechu, Hèctor Simón, Arnal i el jove Marc Serramitja. Molts d’ells es varen mantenir diverses campanyes a l’equip, mentre l’entitat s’anava consolidant a la categoria.

Un any més tard van arribar Albert Jorquera i el jove Ramon Masó i la 10/11 va ser el torn d’Albert Quintanas, de la tornada de Serra que havia marxat un curs, i d’Ángel Martínez, que es reunia amb el seu germà Jose.

Ferran Corominas va ser l’única cara gironina nova en l’exercici 11/12; mentre que en el 12/13 van aterrar al primer equip Carles Mas i també Eloi Amagat i Pere Pons.

Els joves Albert Vivancos i Gerard Muñoz varen ser les novetats de la temporada 2013/14; mentre Bigas, Marc Rovirola, Sebas Coris i Àlex Granell varen ser-ho en la 14/15. Amb l’arribada de Granell es va consolidar la tripleta amb Pons i Eloi, que va perdurar fins a l’ascens a Primera divisió.

En la temporada 15/16, només va irrompre al primer equip Joel Arimany, de la mateixa manera que Marc Carbó ho feia una campanya després, just l’any de l’ascens.

Ja a Primera el curs 17/18, Marc Muniesa es va convertir en el futbolista que engreixava una llista de gironins que conformava conjuntament amb els esmentats Eloi, Granell i Pere Pons. I un any més tard, es mantenien quatre gironins, atès que la marxa d’Eloi Amagat la va cobrir l’arribada de Valery Fernández.

Descendit de nou a Segona A, el Girona va veure l’arribada de Gerard Gumbau el curs 19/20 i es va quedar en blanc, pel que fa a l’arribada de gironins en el 20/21. En canvi en la temporada següent, varen debutar amb el primer equip blanc-i-vermell Òscar Ureña, Ricard Artero i Dawda Camara. L’últim en afegir-se a aquesta llista ha estat Joel Roca, que va debutar la temporada passada.

En l’actual exercici, han jugat a les ordres de Míchel Selvi i Antal, però cap dels dos és gironí, nòmina que enguany representa en solitari Valery Fernández. 

Avui el de l’Escala es trobarà al davant amb Aitor Paredes, Lekue, Yeray, Ander Herrera, Unai Gómez, Villalibre, Adu Ares o Iñaki Williams, amb qui podrà parlar del que significa defensar els colors de l’equip del territori que t’ha vist néixer i triomfar com a futbolista.

Subscriu-te per seguir llegint