Opinió

Regalo piruleta a canvi de foto

Nova campanya de la Policia Municipal de Girona. Aquest cop, per controlar la utilització de les zones de càrrega i descàrrega. Molts conductors de vehicles particulars aprofiten aquests espais per deixar el vehicle un momentet i anar a fer un encàrrec. Res, una cosa ràpida. Cinc minuts de res. En paral·lel, els transportistes que han d’utilitzar aquesta àrea, si està plena, aparquen on poden. I, de vegades, alguns on volen. Si cal a sobre la vorera. Un exemple clar és a la plaça de Santa Susanna del Mercadal. O els repartidors d’Amazon. A qui m’enviï una foto amb una furgoneta ben aparcada li regalo una piruleta. Precisament, l’altre dia, la policia en va multar una a la plaça Pompeu Fabra.

Caldria veure si d’aquests espais, n’hi ha prou o si estan ben situats tots. Però, sobre les zones de càrrega i descàrrega hi ha multitud de casuístiques sancionables. Més de mil i una. Més que les nits del cèlebre conte àrab.

Ara bé, de què servirà ara aquesta campanya duri 15 dies, un mes o tres mesos? Per sancionar durant aquell període. De què serviria una campanya informativa? Per informar durant aquell període. A la llarga, aquestes campanyes serveixen poc per l’objectiu que es pretén, que seria fer-ne un bon ús. El que cal és voluntat ciutadana. I d’això no n’hi ha prou.

Subscriu-te per seguir llegint