Basté, Cuní, Bassas i Terribas pels 40 anys de Catalunya Ràdio

Els actes de commemoració de l’aniversari de la CCMA van arrencar ahir amb una recepció institucional i s’allargaran tot el mes de juny

Els responsables de la celebració dels 40 anys. | GUILLEM ROSET/ACN

Els responsables de la celebració dels 40 anys. | GUILLEM ROSET/ACN / acn. barcelona

acn. barcelona

Catalunya Ràdio celebrarà els 40 anys amb una programació especial el 20 de juny que recuperarà veus històriques com Jordi Basté, Josep Cuní, Antoni Bassas, Manel Fuentes, Mònica Terribas, Miquel Calçada o Toni Clapés. Els comunicadors tornaran per unes hores a l’emissora pública amb els seus antics programes acompanyats dels presentadors actuals. Aquests espais recuperaran els equips, sintonies i llenguatges antics a l’estudi 1 i amb un escenari a l’exterior. L’artista visual Eugènia Balcells ha elaborat l’obra commemorativa dels 40 anys de la CCMA Mirall de miralls 1. El gener de 2024, amb motiu de l’inici d’emissions regulars de TV3, es farà un "gran xou" al plató televisiu i la commemoració acabarà el maig del 2024 amb una exposició.

La programació especial va arrencar ahir, just quan fa quatre dècades del naixement de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb una recepció institucional a la cambra catalana. El gruix de la commemoració serà el proper juny, amb La Cursa del 40è aniversari del 18 de juny i el record de l’inici de les emissions de Catalunya Ràdio, el 20 de juny del 1983, amb la celebració de la programació especial durant tota la jornada.

El 21 de juny, TV3 emetrà Ruta 40, una road movie dirigida per Montse Tió. De la mà d’en Peyu i Elisenda Carod, la producció es preguntarà què vol dir fer 40 anys amb cares conegudes de la història de Catalunya Ràdio com Laura Rosel, Mònica Terribas, Josep Cuní, Antoni Bassas, Miquel Calçada i Juliana Canet. La road movie destacarà els més fets rellevants de les quatre dècades d’antena amb tocs d’humor.

Prèviament, demà dijous s’estrenarà la sintonia dels 40 anys de Catalunya Ràdio, que ha composat Manu Guix. El programa El suplement de Roger Escapa farà gira la primera quinzena de juny. El 5 de setembre, TV3 emetrà el documental Amb tots vostès, Joan Pera, que repassa la trajectòria personal i professional de la primera persona a aparèixer en pantalla.