Filmin ja té data d’estrena per al debut de Tina Satter: «Reality»

La plataforma afegirà aquest títol al seu catàleg el pròxim 15 de setembre, després de l’èxit en la seva presentació en el Festival de Berlín

Sydney Sweeney en un fragment de la pel·lícula «Reality». | FILMIN

Sydney Sweeney en un fragment de la pel·lícula «Reality». | FILMIN / ddg. girona

ddg. girona

Filmin llança el pròxim 15 de setembre, en exclusiva a Espanya, la pel·lícula Reality, la primera de la directora Tina Satter, la qual serà també l’estrena directa més destacada de la plataforma durant el darrer quadrimestre de l’any.

La producció, presentada amb èxit en la secció Panorama de l’última edició del Festival de Berlín, es basa en l’obra de teatre Is This a Room, escrita i dirigida per la mateixa Satter, i al seu torn és la recreació de la transcripció real de la conversa que van mantenir dos agents de l’FBI amb la veterana de les Forces Armades i traductora de l’Agència Nacional de Seguretat Estatunidenca Reality Winner, el 3 de juny de 2017, i quiva ser acusada després d’aquella trobada de la filtració no autoritzada d’informació classificada sobre la intervenció del govern rus en les eleccions presidencials als EUA de 2016, any en què va guanyar el magnat Donald Trump.

La veterana va ser condemnada a cinc anys i tres mesos de presó, en la qual va ser la condemna més gran de la història imposada per una cort federal per la filtració no autoritzada d’informació governamental a un mitjà de comunicació.

Un dels aspectes que fan diferent aquesta pel·lícula és que el seu guió es tracta de la transcripció literal, paraula per paraula, de la trobada que dos agents de l’FBI van mantenir el 3 de juny de 2017 amb Winner. «Sento que la pel·lícula és més poderosa que la típica obra basada en fets reals, i part de la seva integritat és que el llenguatge s’hagi mantingut intacte», explica Satter. La posada en escena inclou arxius reals, com el document oficial de la transcripció dels agents del qual es mostren fragments en pantalla, així com fotos i continguts penjats per la veterana encausada en les seves xarxes socials.

Al costat de Sydney Sweeney, qui protagonitza la pel·lícula amb el paper de Reality Winner, en el repartiment destaca la participació de Josh Hamilton, actor de produccions com The Walking Dead, i Marchánt Davis, de The Day Shall Come.