Gonzo s’enfronta al seu «Salvados» més personal a La Sexta

El periodista gallec relata un cas d’abusos que va viure en l’estrena de la nova temporada

Gonzo en una imatge promocional de «Salvados».  | ATRESMEDIA

Gonzo en una imatge promocional de «Salvados». | ATRESMEDIA / ddg. girona

ddg. girona

Salvados torna aquesta nit a La Sexta amb una nova temporada. La cadena estrena a partir de les 21.30 hores una entrega en què Gonzo es reunirà amb alguns excompanys del seu col·legi per recordar el maltractament i l’assetjament que patien els alumnes per part de professors i capellans, segons detalla la cadena del grup Atresmedia.

«Han hagut de passar 40 anys. Per a Gonzo ha arribat el moment de tornar al lloc on va passar tot», avança el comunicat sobre l’episodi Jesuitas 87. «No va ser fàcil prendre la decisió de fer aquest programa. Ara que està fet només puc donar les gràcies als que em van animar a fer-ho i als que van acceptar participar-hi», afirma el periodista.

En un avenç del programa, Gonzo subratlla que «treure a la llum aquests fets és una forma de reparació i de justícia». A més, alguns excompanys relaten els maltractaments que duien a terme alguns professors. Un alumne va rebre un cop amb un cartabó i va començar «a regalimar sang», recorda. En un altre fragment, una víctima recorda l’abús sexual que va patir. «Què feia jo tocant els pantalons del capellà?», es pregunta. El periodista també xerrarà amb el responsable d’un centre, que assegura que desconeixien el que estava passant: «Això sí que ha passat i la companyia li dona credibilitat. Nosaltres no ens n’hem adonat».