Un «thriller» amb cinc amigues, una venjança i una «manada»

María León, Leticia Dolera, Sílvia Alonso, Paula Useo i Aislinn Derbez protagonitzen «Noche de chicas», la sèrie que acaba d’aterrar a Disney +

Les protagonistes de «Noche de chicas».  | DISNEY +

Les protagonistes de «Noche de chicas». | DISNEY + / inés álvarez. barcelona

inés álvarez. barcelona

Unes amigues de l’adolescència es reuneixen a l’estiu del 2010, aquell any en què Espanya va guanyar el Mundial, en un poble de la serra de Madrid, per passar un darrer cap de setmana juntes recordant vells temps, veure la final i ajudar a una amb la mudança de la casa que vendrà. Però una vetllada boja s’acaba convertint l’endemà en una veritable bogeria quan descobreixen que una té segrestats els tres homes que van violar a una menor quedant impunes. Lola (María León) planeja treure’n una confessió tota sola, però involuntàriament entren en joc les seves amigues Elena (Leticia Dolera), Laura (Silvia Alonso), Kira (Paula Usero) i Tess (Aislinn Derbez) i juntes hauran de decidir si s’uneixen a la venjança.

Així es podria definir, sense aprofundir més, Noche de Chicas, la sèrie de Vix+ que ahir va arribar a Espanya a través de la plataforma Disney+: una història d’amistat, de sororitat, i de venjança. Encara que sigui alguna cosa més. Del suïcidi i del sexe sense consentiment. «La sèrie recull la frustració, la ira i el dolor de moltes dones que el sistema no ha sabut protegir», descriu l’actriu i creadora de La Vida perfecta.

El 1994, any al qual es retrotrau per moments l’acció de la sèrie, Lola era una noia decidida que treballava al bar dels seus pares i Tess una mexicana de bona família. Dues noies molt diferents, però que tenien una gran complicitat. Elena i Kira, per la seva banda, eren dues germanes molt unides per la desatenció dels seus pares, i la Laura, la disciplinada filla d’un guàrdia civil que de gran acabaria seguint els seus passos. Setze anys després, es posarà a prova la fortalesa de l’amistat entre les cinc dones en haver d’encarar una situació límit que es va fent cada vegada més gran, com un puzle gegantí que es completa amb les peces que cadascuna col·loca. I que de mica en mica els porta a treure els seus dimonis.

La minisèrie, que consta d’un total de sis capítols de 30 minuts de durada cadascun, està dirigida per Sergio Cánovas i Javier Naya -que són, a més, els seus creadors-, Roberto Girault i Antonio Díaz.