Els fisioterapeutes demanen pas en la transformació de l’Atenció Primària i insten el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a passar «de les paraules als fets» per incorporar més dotacions als CAP, la qual cosa contribuiria a descarregar de feina els metges i beneficiaria la ciutadania. Així ho va defensar el degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Ramon Aiguadé, convençut que «és el moment» que aquests professionals, que encara són «minoritaris» als CAP, tinguin un paper rellevant en l’Atenció Primària.

«Hauria d’haver-hi almenys un fisioterapeuta a cada CAP», va assenyalar Aiguadé, que estima que al sistema sanitari públic de Catalunya faltarien uns 2.000 professionals, en funció dels barems establerts per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). En una compareixença al Parlament, Argimon va manifestar la voluntat de reforçar els CAP amb la incorporació de nous perfils, entre ells psicòlegs (la primera dotació dels quals ja ha entrat en servei aquest any), nutricionistes i fisioterapeutes.

«Amb l’exconsellera Alba Vergés ho teníem molt treballat i estava a punt; amb el conseller Argimon ens consta que hi ha voluntat, però cal passar de les paraules als fets», va assenyalar el president del Col·legi de Fisioterapeutes. Aiguadé va defensar «un canvi de model» que permeti que el ciutadà pugui accedir directament al fisioterapeuta sense necessitat d’haver de passar abans pel metge de família.