Quatre receptes d'amanides de Nadal per fugir dels excessos de les festes
En l'època de menjars copiosos i sobretaules interminables, proposem quatre amanides fresques per contrarestar tant greix
![Tres receptes d'amanides de Nadal per fugir dels excessos de les festes](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/4c142b54-f8c4-40a4-b7e7-594740ae67c8_16-9-discover-aspect-ratio_default_0.jpg)
Tres receptes d'amanides de Nadal per fugir dels excessos de les festes / EP
EP
Nadal és època d'excessos, de menjars copiosos, de beure i de brindar en sobretaules interminables. Per això a més d'un se li fa llarga aquesta època en què tots mengem molt més de l'habitual. Això es fa encara més pesat en els sopars, que, tot i que es recomana fer-los lleugers, a la nit de Nadal i Cap d'Any s'omplen de patés, fregits i carns riques en greix. Per això de vegades està bé servir algunes propostes més lleugeres per contrarestar els guisats de xai, les croquetes i les postres carregades de sucre. Més d'un ho agrairà per arribar a ple rendiment al moment del tortell de Reis. Aquí van quatre idees d'amanides perfectes per a les taules de Nadal:
Amanida de llagostins
Ingredients
- Un paquet de barreja d'enciams
- 400 grams de llagostins cuits
- Vuit bastonets de cranc
- Dos tomàquets d'amanida
- Un alvocat madur
- Dos ous
Elaboració
- Coeu els ous de manera que els rovells estiguin completament quallats. Després deixeu refredar.
- Talleu l'enciam a juliana, renteu i escorregueu-ho completament fins que no hi quedi aigua. Amaniu-ho amb oli, vinagre i sal.
- Renteu i talleu els tomàquets a trossos petits. Feu el mateix amb l'alvocat i els ous.
- Talleu els llagostins menys un parell que s'utilitzaran per decorar.
- Barregeu tots els ingredients, excepte l'enciam, i afegiu-hi oli i sal.
- Per emplatar, col·loqueu un llit d'enciam i a sobre la resta dels ingredients.
Amanida de burrata
Ingredients
- Una burrata gran
- 300 grams de tomàquets xerri
- Dues cullerades de pinyons
- Una bossa de barreja d'enciams
- Alfàbrega
- Oli, sal i pebre
Elaboració
- Per confitar els tomàquets xerri, col·loqueu-los en una cassola amb molt oli i deixa'ls a temperatura mitjana durant una hora. Reserveu i deixeu-los refredar.
- Torreu els pinyons en una paella a mitja temperatura.
- Col·loqueu la burrata al centre d'un plat i disposeu al voltant l'enciam i els tomàquets cherry confitats.
- Decoreu amb pinyons i fulles d'alfàbrega.
- Amaniu amb oli, sal i pebre.
Amanida de perdiu escabetxada
Ingredients
- Perdiu escabetxada
- Una granada
- Un enciam
- Una fogassa de pa dur
- Una cullerada de mostassa a l'antiga
- Una cullerada de mel
- Oli, vinagre, sucre i sal
Elaboració
- Per preparar la vinagreta que servirà com a amaniment, barregeu la mostassa, la mel, la sal i el sucre. Afegiu-hi oli i vinagre, removeu i reserveu.
- Talleu el pa dur i fregiu-lo en una paella amb molt oli fins que s'hagi daurat.
- Trossegeu la perdiu.
- Desgraneu la granada.
- Talleu l'enciam a juliana.
- Fiqueu l'enciam en una plata i amaniu-lo.
- Col·loqueu a sobre el pa i la perdiu i decoreu-la amb la granada.
Amanida de bròcoli
Ingredients
- Un bròquil
- Cinc talls de bacó
- 50 grams de ceba cruixent
- 30 grams de barreja de llavors
- 30 grams de panses
- 20 grams de mel
- Vinagre de poma
- Sal i pebre
Elaboració
- Talleu el bacó en tires i disposeu-les en un plat pla per coure-les al microones. Reserveu-lo.
- Coeu el bròquil al vapor quatre minuts perquè quedi al punt.
- Torreu la barreja de llavors en una paella.
- Barregeu el bròquil amb les llavors, les panses i la ceba cruixent.
- Prepareu una vinagreta amb la mel, el vinagre, sal i pebre.
- Afegiu-hi la vinagreta.
- Col·loqueu a sobre les tires de bacó i serviu al plat.
- Veïns i familiars de les víctimes del tiroteig de la Font de la Pólvora reclamen detencions als Mossos
- El càmping ‘pijo’ que triomfa a les xarxes
- Girona prepara un «projecte de gran reparació» de l’estructura de la plaça Catalunya
- Mor assassinada de manera violenta l''influencer' de 21 anys Catalina Gutiérrez
- Necrològiques , Noticies de Necrològiques - Diari de Girona
- Cassà de la Selva atrapa i denuncia un incívic que va llançar un sofà al costat d'una zona de contenidors
- Necrològiques del 8 de juliol de 2024
- Mor als 43 anys Elsa Llorente, periodista de la cadena SER i laSexta