El motiu de per què se t'infla l'estómac com si estiguessis embarassada

La distensió abdominal està relacionada amb diversos factors

Distensió abdominal

Distensió abdominal

Irene Roma

La sensació de tenir constantment l'estómac inflat, semblant a com si estiguessis embarassada, pot ser incòmoda i dolorosa. Encara que, en la majoria dels casos no és motiu d'alarma. Si aquesta inflor es repeteix amb freqüència, és normal que us preocupi.

La inflor abdominal pot estar relacionada amb la digestió i les intoleràncies alimentàries. L'estómac té una capacitat de distensió considerable, cosa que significa que pot emmagatzemar grans quantitats de menjar abans de passar al duodè. Per tant, és normal sentir inflor després d'un àpat abundant. A més, la velocitat del buidament gàstric varia segons la composició dels aliments, cosa que explica per què aquesta sensació d'inflor pot durar hores després d'haver dinat.

Per què s'infla la panxa i et sents com si estiguessis embarassada

El consum excessiu d'aliments, l'alcohol i la manca d'una masticació adequada poden agreujar la distensió abdominal. D'altra banda, les intoleràncies alimentàries, com la lactosa o la fructosa, també poden causar problemes de digestió i inflor de la panxa o l'estómac, ja que aquests aliments no es poden descompondre correctament i produeixen gasos a l'intestí.

Altres causes que fan que puguem tenir la panxa inflada poden ser la malaltia celíaca, o bé trastorns de l'estat d'ànim com l'estrès o l'ansietat. Aquests trastorns fan que la nostra microbiota intestinal s'alteri i provoqui situacions d'infeccions gastrointestinals. A més, algunes malalties, com la diabetis o malalties autoimmunes, també poden influir en la inflor estomacal.

Estómac inflat

Si experimentes inflor després d'un àpat abundant, no t'has de preocupar. Tanmateix, si es repeteix sovint o s'acompanya d'altres símptomes preocupants, és recomanable consultar un metge. Pèrdua de pes, dolor abdominal, canvis en els hàbits intestinals o sagnat a la femta poden indicar un problema de salut més seriós.

Perdre pes

Perdre pes / @ master1305

Per alleujar la inflor estomacal causada per factors normals, se suggereix cuidar la dieta quant a quantitat i qualitat. Evitar excessos en l'alimentació és clau. A més, és essencial mantenir una bona qualitat de la flora intestinal, ja que la seva alteració pot afectar la digestió.

En resum, la inflor abdominal és un problema comú i generalment no representa una preocupació greu. Tot i això, si els símptomes són freqüents o s'acompanyen d'altres senyals d'alarma, és aconsellable buscar atenció mèdica. Tenir cura de la dieta i mantenir hàbits d'alimentació saludables són clau per alleujar la inflor estomacal. Recordeu sempre consultar un professional de la salut per obtenir un diagnòstic adequat i un tractament encertat segons la vostra situació particular.