No utilitzis el protector solar de l'any passat, les conseqüències poden ser molt greus

Coneix els consells i les recomanacions dels experts per aquest estiu

Aplicar-se crema solar

Aplicar-se crema solar / @ freepic.diller

Abril Benítez

Cada vegada hi ha més diagnòstics de càncer de pell, alhora que també hi ha més persones que creuen que posant-se crema solar no es bronzejaran i això fa que no se la posin, podent provocar cremades a la pell i posteriorment càncer. Prendre el Sol és necessari per a la salut, ja que ens aporta vitamina D i ens ajuda a estar de bon humor, entre altres factors.

El Sol és necessari per a la salut, però prendre'l amb protecció també, per tal d'evitar el que ja hem esmentat amb anterioritat, però també per evitar l'envelliment de la pell o tenir un brot de dermatitis. Les millors hores per prendre el Sol a l'estiu i evitar problemes de salut són des de les 8 del matí fins a les 12 hores del migdia i, a partir de les 17 hores.

Les recomanacions dels experts

  • Utilitzar un factor de protecció mínim de 30
  • Aplicar-se la crema abans d'anar a la piscina o la platja
  • Utilitzar productes "water resistant" o "waterproof", ja que aguanten un 70% més que els protectors normals, però ens n'hem de posar cada hora, aproximadament.
  • Compte amb el Sol, tot i haver-hi núvols. La creença de que com hi ha núvols el Sol no ens cremarà és errònia
Aplicar crema solar 30

Aplicar crema solar 30 / @ freepic.diller

I què fem amb la crema solar de l'any passat?

Mirar la data de caducitat, totes en tenen una, estiguin obertes i utilitzades o tancades. En el cas que estiguin caducades, el millor és llançar-les. En el cas que no estiguin caducades però siguin de la temporada passada, el millor és mirar-la abans d'aplicar-la al cos. 

Si el protector solar fa una olor estranya o té un color anormal, el millor és llançar-lo per evitar un problema cutani o una protecció nul·la.