Estan augmentant de forma considerable els tumors en menors de 50 anys

El creixement ha estat de fins a un 79%

El 2030, el càncer de còlon serà la principal causa de mort dels Estats Units

Joves menors de 50 anys amb càncer

Joves menors de 50 anys amb càncer / freepìk

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Segons un estudi fet per la revista 'BMJ Oncology', a escala mundial, hi ha hagut un augment significatiu envers els tumors. Tot i que, els països on les xifres són més altes, són els països desenvolupats. Durant els últims 30 anys ha augmentat fins a un 79% el nombre de casos de menors de 50 anys, quan, normalment, les incidències en aquesta malaltia era d'una edat molt més avançada.

Les proves de detecció precoç, cada vegada, s'estan plantejant fer-les a edats més primerenques, per tal de poder agafar a temps els tumors i poder fer que la persona que pateixi un càncer, el pugui superar o pugui tenir una esperança de vida més llarga i de qualitat, tot i la malaltia. Tot i això, aquest és un debat obert que no sabem com acabarà, almenys de moment.

El que si comenten els experts en l'estudi és que, el canvi d'estil de vida que s'ha fet entrant al segle XXI ha estat molt perjudicial. En comptes d'anar endavant, malauradament, estem emmalaltint abans i morint a edats més primerenques.

Els experts associen aquest increment a una mala alimentació, l'obesitat, el sedentarisme, la contaminació, l'ús excessiu d'antibiòtics, el tabac, l'alcohol i l'exposició al sol a hores on no és recomanable, a part de fer-ho sense protecció solar, entre altres.

Altres vegades és l'atzar qui decideix fer-nos aquesta mala jugada, perquè tot i cuidar-nos, per factors encara desconeguts, podem patir-lo i arribar a morir si no hi ha el tractament adient, el nostre cos no el tolera o si no es detectat a temps.

A vegades, les nostres defenses baixen per la mala alimentació o l'estrès crònic així doncs, recordem que cuidar la nostra microbiota és especialment important per mantenir un estat òptim de defenses i salut. També hem d'evitar totes les fonts d'estrès possibles i així el nostre cos no estarà tan desprotegit.

Patir càncer de jove

Patir càncer de jove / freepik

En l'estudi també es parla que utilitzar anticonceptius orals pot ser una de les causes a l'hora de patir tumors i, no donar el pit als nadons pot provocar una baixada de defenses, la qual, amb el pas dels anys pot provocar que pateixis més malalties, entre elles, el càncer. Abans del segle XXI donar el pit no es qüestionava tant, ara, en moltes ocasions s'evita fer-ho per qüestions estètiques, entre altres.

En els pròxims 10 anys, encara hi haurà un increment més fort del càncer a edats més joves, especialment entre les franges dels 40 als 49 anys. El creixement serà d'un 31%, segons l'estudi fet a la revista 'BMJ Oncology'

La revista 'Science' apunta que, l'any 2030, el càncer de còlon es convertirà en la principal causa de mort als Estats Units, de persones d'entre 20 i 49 anys. Aquest tipus de càncer té un component hereditari, portant a pacients menors de 40 anys a patir-los.

Així doncs, esperem que els avenços mèdics arribin aviat, que es pugui fer una detecció precoç a edats primerenques i que, puguem modificar certs comportaments del nostre estil de vida per tal d'evitar patir un càncer, tot i que, malauradament, com ja hem esmentat amb anterioritat, l'atzar ens pot jugar una mala passada.