Les millors infusions per dormir i reduir l'ansietat a l'instant: de l'espígol a la valeriana

Busques una infusió per dormir i calmar l'ansietat? Descobreix les sorprenents opcions naturals que et canviaran la vida

Descobreix les infusions per dormir plàcidament i treure't l'ansietat

Descobreix les infusions per dormir plàcidament i treure't l'ansietat / INFORMACIÓN

Azucena Mendieta Delgado

En un món accelerat i carregat de responsabilitats, l'estrès i l'ansietat han pres protagonisme a la vida de molts. Et sents identificat? Si has tingut nits d'insomni o moments d'ansietat i t'has preguntat quina és la millor infusió per dormir o quina infusió per a l'ansietat hauries de provar, aquest article és per tu. 

La natura ens ha donat una varietat de plantes amb propietats sorprenents, capaces d'ajudar-nos a calmar els nostres nervis i garantir un somni més reparador. Qui no ha sentit a parlar de la til·la o de la valeriana? Però hi ha moltes més opcions que potser desconeixies i que resulten igualment efectives.

Infusió per dormir: les estrelles nocturnes de la natura

  • Valeriana: Aquesta planta no sols té un efecte sedant que ajuda a combatre l'insomni, sinó que el seu ús es remunta a l'antiga Grècia. Per obtenir una infusió per dormir efectiva, pots fer servir tant les fulles com l'arrel.
  • Llúpol: Provinent de les fredes i humides zones d'Europa, aquesta planta és un inductor potent del son, a més d'ajudar a millorar la digestió.
  • Passiflora: Originària d'Amèrica Central i del Sud, la passiflora no només indueix al son, sinó que també actua com un analgèsic eficaç en cefalees.
  • Lavanda: Més que una fragància agradable, la lavanda contribueix a calmar l'ansietat i el nerviosisme. Si estàs buscant una infusió per dormir amb una aroma encantadora, la lavanda és la teva opció.
Descobreix les infusions per dormir plàcidament i treure't l'ansietat

Descobreix les infusions per dormir plàcidament i treure't l'ansietat / freepik

Infusió per l'ansietat: alleujament natural pels teus moments d'estrès

  • Melissa: Amb orígens a la Mediterrània i Àsia, la melissa no només calma els nervis, sinó que també garanteix un profund descans nocturn.
  • Til·la: El seu nom ja evoca tranquil·litat. La til·la posseeix propietats sedants, ideals per a aquests dies en què necessites una infusió per a l'ansietat.
  • Camamilla: Encara que, és famosa per les seves propietats digestives, la camamilla també és eficaç en casos de nerviosisme i ansietat, potenciant encara més els seus efectes quan es combina amb l'espígol.
  • Kava: Aquesta planta del Pacífic és eficaç en casos de crisis nervioses i, igual que la valeriana, és una excel·lent infusió per dormir. Tot i això, s'ha de consumir amb precaució, respectant les dosis adequades.
  • Marialluïsa: Originària d'Argentina i Xile, aquesta planta no només és coneguda per les seves propietats digestives, sinó que, també actua com un bàlsam per a l'ànim en situacions d'estrès.

La naturalesa sempre ha estat una aliada al benestar de l'ésser humà. La pròxima vegada que sentis que l'ansietat t'embarga o que el somni se t'escapa, considera preparar-te una infusió per dormir o una infusió per l'ansietat. Aquestes begudes naturals poden ser la solució que busques per trobar el descans i l'alleujament que tant necessites. Salut i somnis plaents t'esperen a cada tassa!