El nou mètode per combatre l'ansietat i l'estrès: els banys de gong

L'ansietat i l'estrès són trastorns cada vegada més freqüents: posem-los límits!

Coneix les malalties de salut mental: una de cada vuit persones, en pateix

Un bany de gong

Un bany de gong / SONORAS HOUSE

Cristina Clopés

Cristina Clopés

L'estrès i l'ansietat són els símptomes que més estan augmentant en els últims anys. La salut mental és la més afectada del segle XXI, provocant milers de malalts arreu del món. I el problema és que afecta tant, nens com a adults, havent de passar per tractaments psicològics i fàrmacs, per tal de poder-se curar. En aquest article us deixem un mètode que, de segur, us encantarà perquè si ho feu de tant en tant, a part d'utilitzar altres mètodes o remeis, el vostre grau de malestar baixarà de forma considerable.

Els trastorns més comuns són l'ansietat i la depressió, OMS (2020)

La immediatesa constant, la poca paciència, la pressió laboral i social, tants estímuls d'Internet, la bellesa surrealista, la pobresa (no arribar a final de mes), la competitivitat constant i la inseguretat en diversos àmbits de la vida són alguns dels problemes que fan que aquestes malalties surtin amb més força. La realitat és que, hi ha un munt d'afers que poden provocar aquests símptomes, els quals, en moltes ocasions desembocaran en una malaltia de salut mental més o menys greu, segons diversos factors.

Una de cada 8 persones arreu del món pateix un trastorn mental, OMS (2019)

Estrès

Estrès / @ WAYHOMESTUDIO

L'Alzheimer, l'ansietat, l'autisme, el delírium, la depressió, l'esquizofrènia, la psicosi, la síndrome de La Tourette, el trastorn bipolar, el trastorn límit de la personalitat, el TOC, el TDAH, el TEPT o els trastorns de conducta alimentària, cada vegada són més freqüents i a edats més primerenques.

Coneix els banys de gong

Són experiències en les quals es reprodueixen sons i vibracions a través d'un gong i d'altres instruments, si escau. Aquest instrument de percussió emet un soroll que harmonitza ràpidament la teva ment i tot i que, en un primer moment, et puguis sentir estressat per la falta de coneixement i d'experiència, si et deixes anar i et relaxes, de segur que, aconseguiràs trobar una calma imminent.

La veritat és que el gong té un so fort i ressonant, el qual fa que notis certes vibracions internes i això és el que acaba relaxant-nos, però trobar aquest punt, no és senzill, però tampoc impossible.

Aquests sons es posen en el nostre inconscient, recordant-nos el ventre matern. Tot i que, no ho recordem, a partir de la setmana 22 d'embaràs, el fetus desenvolupa el sentit de l'oïda i, durant la resta de l'embaràs, escolta els batecs del cor de la seva mare i els seus moviments intestinals, segons Stilo, del grup Prensa Ibérica.

Les ones vibratòries del gong fan que el nostre cervell vagi baixant la seva freqüència, començant a remetre les ones Beta (vinculades a l'estrès) i començant a generar-ne d'Alfa, Theta i Delta (associades al nostre sistema nerviós parasimpàtic).

On podem fer aquestes sessions

Si busquem per Internet, podrem trobar un munt de llocs on ho fan. Normalment, les persones que duen a terme aquests banys de gong són terapeutes o professors de ioga, Mindfulness... Els quals han fet una formació per conèixer aquest mètode tan beneficiós per a la salut física i mental.

Fer sessions de banys de gong per calmar l'ansietat i l'estrès

Fer sessions de banys de gong per calmar l'ansietat i l'estrès / FREEPIK

Beneficis dels banys de gong

  • Calma l'ansietat i l'estrès
  • Ajuda a dormir, evitant l'insomni
  • Repara el sistema nerviós