Elon Musk promet un microxip que tornarà la visió a les persones amb ceguera

El magnat de "X" va confirmar que, Neuralink ja està treballant en aquest microxip

Els primers assajos amb humans, ja són reals!

Un microxip per curar la ceguera

Un microxip per curar la ceguera / @ prostooleh

Cristina Clopés

Cristina Clopés

El director de "X" (Twitter), Elon Musk, va anunciar a principis de novembre aquesta grata notícia a través de les seves xarxes socials: en uns anys, hi haurà un microxip que permetrà tornar la visió a les persones amb problemes de ceguera. Actualment, estan estudiant com fer-ho a través de l'empresa Neuralink. Una empresa basada en les noves tecnologies i al servei de la salut.

Neuralink

Empresa nord-americana amb seu a San Francisco i creada el 2016 per Elon Musk, entre altres vuit fundadors. Neuralink es dedica a la neurotecnologia i vol aconseguir desenvolupar BMI (Brain-Machines Interfaces). Gràcies a les seves avançades tecnologies es vol ajudar a persones que pateixin problemes neurològics, implementant la intel·ligència artificial.

Espanya i la salut visual

Segons l'estudi fet per "Lenstore.es", Espanya té 2.898.796 persones que pateixen discapacitat visual i 140.264 persones que pateixen ceguera. A més, també és el tercer país d'una llista de 34 països, on hi ha més persones invidents sense feina, concretament unes 105.198.

Així doncs, les dades són bastant preocupants i, la notícia de Neuralink pot obrir una escletxa dins la foscor d'aquesta situació.

La neurotecnologia pot ser la solució?

La neurotecnologia pot ser la solució? / @ DCStudio

La salut en mans de la neurotecnologia

L'empresa d'Elon Musk fa uns anys que intenta trobar solucions per problemes neurològics i lesions medul·lars com per casos de quadriplegia o ELA. Tot i que, l'empresa ha estat acusada en nombroses ocasions perquè ha realitzat experiments poc ètics amb ximpanzés. 

Ara, toca la prova en humans

A Neuralink li han donat l'aprovació per començar a fer proves amb microxips per curar la ceguera en humans. Durant el passat mes de setembre ja es van dur a terme els primers assajos clínics amb pacients humans.