Alleujament instantani

El remei casolà per acabar amb el mal de coll i les infeccions

La seva pràctica diària t'ajudarà a evitar en un 40% les possibilitats de patir infeccions al coll i a les vies respiratòries

La solució definitiva per acabar amb el mal de coll

La solució definitiva per acabar amb el mal de coll / @ valuavitaly

Lola Gutiérrez

Amb l'arribada del fred i els canvis de temperatura constants, el més normal és refredar-se. Tenir mal de coll és un símptoma de refredat, però també pot estar associat a altres problemes de salut com infecció o al·lèrgia. Segons els experts, és important prendre una dosi extra de vitamina C, quan ens trobem amb mal de coll. Però també és important no prendre cítrics durant la simptomatologia, ja que això provocaria una irritació al coll. A més, patir aquesta afecció pot representar que tenim les defenses del sistema immunitari en baixa forma.

El mal de coll és una malaltia relativament freqüent. La major part de les vegades es produeix per una infecció vírica que s’acompanya amb símptomes del refredat, com mocs, llagrimeig, esternuts i congestió nasal.

També es té mal de coll per irritació de la faringe o la laringe per aspirar algun tipus de pols o substància estranya, per forçar la veu (parlar massa o cridar), perquè alguna cosa hagi raspat la zona (algun aliment o resta, com una espina), per tossir massa... Tot això fa que el coll es pugui notar sec i aspre i que resulti dolorós empassar.

Patir mal de coll

Patir mal de coll / @ shurkin_son

Independentment de quina sigui la causa del mal de coll, hi ha algunes mesures que poden ajudar a alleujar les molèsties. I sempre és important mantenir una bona hidratació de les mucoses que, per si sola, sovint suavitza els símptomes produïts per la sequedat.

Truc efectiu

I un dels trucs que funcionen per a això és el de fer gàrgares amb aigua amb sal. La solució salina temperada (compte, no convé que l’aigua sigui gaire calenta, per no irritar la cavitat bucal) ajuda a suprimir l’excés de líquid dels teixits inflamats al coll, cosa que aconsegueix que el dolor disminueixi. I a part d’eliminar la mucositat també treu al·lergògens, bacteris i fongs del coll.

Un estudi publicat el 2005 a l’‘American Journal of Preventive Medicine’ va explicar que fer gàrgares d’aigua amb sal tres vegades al dia prevé en un 40% la possibilitat de tenir infeccions al coll i les vies respiratòries. La solució perfecta seria mitja culleradeta de sal en un vas ple d’aigua tèbia i fer gàrgares.