Estimula i cuida el cervell amb aquests 7 consells

Exercitar-lo per tal que funcioni correctament és el millor per evitar patir malalties neurodegeneratives

Exercita el teu cervell per evitar patir certes malalties

Exercita el teu cervell per evitar patir certes malalties / kues1

Cuidar el nostre cervell és indispensable per a gaudir d'una bona salut mental, entre molts altres factors. Aquest òrgan és el més important del nostre cos; ja que és el que gestiona les nostres accions i comportaments. Si el seu funcionament falla, pot haver-hi problemes greus per la salut: des de patir problemes de mobilitat, fins a problemes al cor. El cervell és el nostre ordinador central i en ell, s'envien les ordres al nostre cos, per tal que funcioni correctament. Si vols descobrir com cuidar-lo i evitar patir malalties degeneratives com l'Alzheimer, comença a exercitar-lo amb aquest seguit de consells.

SET CONSELLS PER MANTENIR UN CERVELL SA

«Tant la prevenció, com la seva identificació primerenca quan apareixen els primers símptomes, són vitals per reduir l'impacte sociosanitari de les malalties neurològiques», comenta el doctor José Miguel Láinez, president de la SEN. Coneixem com prevenir les malalties cardiovasculars, l'obesitat, la diabetis... però és molt probable que no sapiguem com prevenir una malaltia que afecti el nostre cervell.

Per això, els experts en neurologia faciliten set claus per mantenir aquest òrgan essencial en perfecte estat.

Cuida el teu cervell

Cuida el teu cervell / jcomp

  • El primer és que cal estimular la nostra activitat cerebral i mantenir-se mentalment actiu. Per això són múltiples les activitats que podem realitzar com llegir, escriure, memoritzar números de telèfon, participar en jocs de taula, realitzar activitats manuals, completar mots encreuats, aprendre i practicar un nou idioma, etc.
  • A més, cal evitar el sedentarisme. Exercitar algun tipus d'activitat física de forma regular, ja sigui mitjançant la pràctica d'un esport o fent una o dues passejades diàries d'almenys 30 minuts.
  • Potenciar les relacions socials i afectives i evitar la incomunicació, l'aïllament social i, per descomptat, l'estrès.
  • Realitzar una dieta equilibrada, evitant l'excés de greixos animals i de sal i potenciant el consum de fruites i verdures.
  • Portar hàbits de vida saludables, ni alcohol, ni tabac ni drogues. I, per descomptat, descansar dormint 8 hores diàries.
  • Controlar la hipertensió, atès que és el principal factor de risc de malalties cerebrovasculars com ara l'ictus.
  • Protegir el cervell contra les agressions físiques de l'exterior mitjançant la utilització sistemàtica del cinturó de seguretat als vehicles i del casc quan es viatja amb moto.