L'avís de l'OCU: aquest arròs té un elevat contingut en arsènic

L'OCU ha avaluat més de 130 tipus d'arròs de supermercat per elaborar aquesta anàlisi

L'avís de l'OCU: aquest arròs té un elevat contingut en arsènic

L'avís de l'OCU: aquest arròs té un elevat contingut en arsènic / @JCOMP

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha sorprès tots els seus seguidors amb el llançament d'un estudi on ha avaluat més de 130 tipus d'arròs que es venen a supermercats.

Les seves conclusions són impactants perquè han detectat arsènic en un d'aquests arrossos, un metal·loide que, en elevades quantitats, pot causar lesions a la pell, trastorns metabòlics, diabetis i fins i tot càncer.

Després d'haver analitzat 136 tipus d'arròs de supermercat amb l'objectiu de detectar el contingut d'arsènic en cadascun, es conclou que els arrossos integrals i les tortitas d'arròs són els aliments de l'estudi amb concentracions d'arsènic més grans.

A més, s'ha detectat la presència d'aquest metal·loide a farinetes de cereals "en quantitats que podrien superar el valor de referència per a un nadó".

Pel que fa a les quantitats d'arròs integral i de tortitas d'arròs que podria consumir diàriament un adult, l'OCU exposa que "un adult de 75 kg de pes podria prendre fins a 171 grams d'arròs integral i 162 grams de tortitas (un o altre) ". No obstant això, aquesta quantitat és força més gran que la quantitat típica d'arròs que es consumeix cada dia, per la qual cosa el perill es trobaria en aquelles persones que abusen d'aquests dos productes.

L'objectiu de qualsevol dieta i/o pla nutricional passa per diversificar els aliments que consumim per reduir així l'exposició a l'arsènic.