27 de agost de 2015
27.08.2015

Els Rurals enxampen 5 caçadors a la zona de seguretat de Blanes

Els agents van comissar-los les armes, entre les quals una d'aire comprimit que tenia un menor

28.08.2015 | 07:21
Les armes i els tudons intervinguts pels Agents Rurals.

Membres del Grup d'antifurtivisme del Cos d'Agents Rurals van efectuar aquest diumenge una inspecció a la zona de seguretat de Blanes arran de les queixes rebudes per part dels veïns sobre el fet que hi entraven caçadors, ha informat el Departament d'Agricultura. En aquesta actuació es van localitzar diversos caçadors i es van efectuar un total de cinc denúncies amb el corresponent comís  de les escopetes i les peces de caça capturades, un total de sis tudons. També es va comissar una escopeta d'aire comprimit que portava un menor d'edat, que no disposava de documentació per a la tinença i  que estava emprant fora dels llocs autoritzats, han afegit les fonts.

En aquest sentit, cal recordar que les armes d'aire comprimit no es poden usar per caçar i els seu ús queda restringit a les galeries de tir, ha puntualitzat el Departament d'Agricultura.

El Cos d'Agents Rurals té com una de les seves prioritats la vigilància de les zones de seguretat per tal de garantir la seguretat de les persones. Aquestes zones de seguretat són definides a la Llei 1/1970, de 4 d'abril, de caça, per tal de garantir l'adequada protecció de les persones i els seus béns davant les activitats cinegètiques. En aquestes zones és prohibida la utilització d'armes de foc o l'exercici de la caça.

També és prohibit disparar en direcció a aquestes zones sempre que els caçadors no es trobin a una distància més gran que la que puguin abastar els projectils, o que la configuració del terreny intermedi impedeixi arribar a la zona de seguretat.

S'han declarat fins ara 68 zones de seguretat, amb una superfície de 80.380 hectàrees del total del territori de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook