L'exalcaldessa de Blanes, i única dona que ha ocupat fins ara aquest càrrec a la localitat, Maria Dolors Oms, serà l'encarregada de fer el pregó que obrirà la Festa Major de Santa Anna que se celebrarà del 22 al 28 de juliol. Oms va ser alcaldessa pel PSC del 1979 al 1987, durant dos mandats consecutius, i posteriorment també ho va ser entre 1991 i 1995. Així es va a anunciar ahir, durant la presentació de la programació, que va encapçalar el primer tinent d'alcalde, Quim Torrecillas.

Entre els actes més destacats, hi haurà la cinquena edició del festival de música a la platja Ensorra't -que compta amb 30.000 euros de pressupost propi- i que durant cinc nits oferirà concerts de grups com Habeas Corpus, Dog Skull, Auxili o Phrymerial, entre molts altres. I també, l'Aplec de l'Amor que es farà el dia 28 de juliol a Cala Bona i que enguany amenitzarà un grup de rumba catalana: els Mataró Rumba All Stars. Igual que s'ha fet aquests darrers anys, les diferents activitats i espectacles es faran en diferents escenaris: el de Festa Major a la plaça dels Dies Feiners; l'Ensorra't i l'Infantil del Passeig de la Mestrança.

Aquest 2016 el pressupost per organitzar els actes de la Festa Major ha estat de 62.000 euros, sense incloure el del 46è Concurs Internacional de Focs d'Artifici, que és de 126.000 euros.