05 de juliol de 2018
05.07.2018

La Brigada Jove ofereix feina i formació a 23 joves de Santa Coloma de Farners

L'objectiu del programa és oferir als joves una primera feina perquè adquireixin competències professionals i s'obrin camí en el món laboral · Treballaran com a suport en equipaments municipals a l'estiu

05.07.2018 | 15:31
La Brigada Jove ofereix feina i formació a 23 joves de Santa Coloma de Farners

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, a través del projecte "Brigada Jove", ha contractat aquest 2018 a 23 nois i noies de 16 a 20 anys que treballaran 20 hores a la setmana durant els mesos d'estiu –16 ho faran al juliol i 7 a l'agost– a diferents equipaments municipals. L'objectiu de la Brigada Jove és oferir una primera experiència laboral als joves, en la majoria dels casos, i a la vegada oferir-los la possibilitat de conèixer els espais municipals des de dins.

A principis de juny es va fer un sorteig on van participar un total de 87 joves per poder optar a una plaça a la Brigada Jove, dels quals finalment 23 han estat contractats. Els serveis municipals en què treballaran són els pavellons poliesportius, centres educatius, l'Ajuntament, la piscina municipal (Bibliopiscina), la Casa de la Paraula, l'Escola d'Adults i la Brigada Municipal. Entre les tasques que desenvoluparan, sempre com a suport i sota supervisió dels responsables dels serveis, hi ha feines administratives, de promoció turística, de l'àmbit cultural, de manteniment d'espais municipals o d'atenció al públic. En cada cas els joves compten amb l'assessorament i acompanyament de treballadors municipals. A més a més, s'ofereix una formació transversal de 4 hores durant dos dies a les persones contractades, per tal d'afavorir que adquireixin competències i habilitats per a la vida (formació).

Els nois i noies que van formar part de la Brigada Jove 2017 van destacar que el projecte els va donar l'oportunitat de conèixer el món laboral, d'aprendre a treballar en equip, d'obtenir uns primers ingressos, d'adquirir habilitats professionals i de comptar amb experiència professional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook