El grup municipal de Lloret en Comú ha titllat d'«hipòcrita» l'actitud de l'equip de govern -format amb majoria absoluta per Junts per Catalunya (JxCat) i el Partit Socialista (PSC)- després que aquests tombessin una mesura per protegir els paisatges i que pretenia ampliar la zona protegida del massís de l'Ardenya-Cadiretes

Segons el regidor morat Miguel Gracia, la demanda anava en consonància amb la Llei d'emergència climàtica aprovada al Parlament de Catalunya. En un comunicat emès a les xarxes socials, els comuns consideren que la gesta del govern és «hipocresia en estat pur»: «L'equip de govern s'emplena la boca amb la sostenibilitat i és incapaç d'aprovar una mesura que protegiria els nostres paratges». Els morats continuen qüestionant la decisió afegint que «estan venuts al desenvolupament i als cacics que pretenen destrossar el nostre patrimoni».

D'altra banda, els comuns també qüestionen un comentari que va realitzar la regidora d'igualtat, Ana García Castany, que va qualificar el personal que realitza tasques de neteja com «les dones de la neteja». Sobre aquest fet els morats van etzibar que «la igualtat ha de començar pel llenguatge».