La plataforma No a la MAT ha presentat una demanda al jutjat civil contra Red Eléctrica. Els activistes argumenten que al mes d'agost l'empresa va clavar estaques per senyalitzar el traçat del ramal de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de Riudarenes.

També han anunciat que presentaran una denúncia davant el Departament d'Agricultura perquè no es van retirar deixalles del medi i es van malmetre alguns espais en el moment de fer aquesta operació: «Es van efectuar podes, desbrossat sense permís i es van marcar amb estaques les bases de les torres, en algun cas es van col·locar estaques enmig de camps sembrats», apunten.

La plataforma subratlla que les denúncies tiren endavant amb el suport dels propietaris i els ajuntaments afectats. Els activistes tampoc es creuen les explicacions de la companyia, que en el seu dia va argumentar que estava fent un estudi topogràfic: «L'entitat desconfia de les explicacions de REE, que atribuïen les obres a un error de comunicació amb una empresa subcontractada i creu que les obres tenen un sentit molt concret que és el de preparar el terreny i avançar en cas que hi hagués una autorització d'inici d'obres».

La gestió del temporal

L'entitat també ha acusat l'ens d'«ocultar informació». Apunten el temporal Gloria va fer caure més torres elèctriques de les que van dir: «Han resultat ser cinc [torres caigudes] i no una».