L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha impulsat aquest cap de setmana a Blanes la tradicional col·lecta que es porta organitzant des de fa dècades amb l’objectiu de recollir fons econòmics. A través del cos de voluntàries i voluntaris, l’entitat ha recollit 7.000 euros al municipi selvatà. La recaptació que s’ha pogut fer enguany ha superat amb escreix el què es va aconseguir l’any passat. Aquest 2022 s’han recollit gairebé 7.000 euros, 2.000 més que el 2021, quan la xifra total va ser de 5.013,43 euros. Des de l’entitat blanenca s’ha celebrat aquesta notícia, confirmada després de sumar-se les respectives recaptacions de les diferents taules que hi havia repartides per tot Blanes dissabte i diumenge.

Des de l’Ajuntament subratllen el nombre de voluntàries i voluntaris que han participat enguany en la col·lecta del cap de setmana. El consistori xifra en 75 el nombre de persones que enguany han recaptat fons, 17 més que al 2021.

La majoria de voluntaris es van dedicar a recórrer els carrers de tot Blanes amb la característica guardiola de color verd demanant la col·laboració de qui volia fer aportacions econòmiques a canvi de regalar-los un gomet, una cinta, un globus pels infants o d’altres obsequis. A aquesta xifra de gairebé 7.000 euros recaptats durant el cap de setmana de col·lecta a peu de carrer caldrà afegir-hi encara una font d’aportacions que s’ha activat aquesta setmana, que contribuirà a incrementar la xifra assolida.

El càncer és una de les principals causes de mort a nivell mundial. Els científics calculen que al 2018 van morir 9 milions de persones a causa de càncer.