Santa Coloma desencalla novament el circuit de motocròs de Can Mariano

L’empresa privada Moto Club 2000 va haver de paralitzar l’activitat arran d’una denúncia

Imatge d’arxiu d’una sessió plenària de Santa Coloma de Farners.  | DDG

Imatge d’arxiu d’una sessió plenària de Santa Coloma de Farners. | DDG / DdG. Santa Coloma de Farners

DdG

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va celebrar dilluns al vespre un ple, el primer dels dos que se celebraran aquesta setmana, on, entre d’altres es va desencallar el projecte del circuit de motocròs de Can Mariano. Aquest document va ser aprovat provisionalment el març del 2019, juntament amb l’avaluació ambiental estratègica simplificada presentada per la mercantil Moto Club 2000. Mesos més tard però, a l’octubre, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona va acordar suspendre el document fins que no incorporés tot un seguit de prescripcions. Entre aquestes hi havia l’ajustament dels efectes del PEU Únicament al terme de Santa Coloma; l’acotació del plànol d’ordenació sobre topogràfic amb la clara identificació de les zones del PEU, accessos, aparcaments i instal·lacions previstes al paddock; la incorporació de les mesures de protecció dels talussos perimetrals enfront l’erosió; i la sol·licitud de diversos informes.

Sembla que ara la propietat ha fet les pertinents modificacions i l’Ajuntament, novament, torna a aprovar la verificació del text refós del Pla Especial Urbanístic del Circuit després que la Comissió Territorial d’Urbanisme l’hagi tirat endarrere fins a tres vegades.

Tancat des de fa més de 5 anys

L’acció de motocròs al circuit de Can Mariano es duia a terme des de feia molts anys a la finca, però una denúncia va obligar a l’empresa a aturar-ne l’activitat fins a regularitzar la situació. Des d’aleshores els promotors han intentat tornar a obtenir els permisos pertinents per a dur a terme l’activitat. De fet, l’any 2019 es va fer una modificació del pla especial però no va prosperar i es van fer diversos requeriments al promotor que sembla que ara s’han incorporat.