Posen en marxa el nou Coworking de Maçanet de la Selva

L'Espai 17412 permetrà acollir a una vintena d'emprenedors i petites empreses

Inauguració de l'espai Coworking de Maçanet de la Selva, l'Espai 17412

Inauguració de l'espai Coworking de Maçanet de la Selva, l'Espai 17412 / Ruben Garcia Carballo

Redacció

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva va inaugurar l'Espai 17412, el nou espai Coworking de Maçanet que permetrà acollir a una vintena d'emprenedors i petites empreses. L'acte va tenir lloc el divendres, es va fer una jornada de portes obertes en què van assistir un centenar de veïns.

L'alcaldessa, Natàlia Figueras va explicar que «Aquest és un espai que s'emmarca dins les actuacions previstes a la promoció econòmica de l'Ajuntament, donant suport al comerç, treballant amb els serveis, consolidant els polígons». També va afegir que servirà per ajudar a emprenedors i autònoms que es vulguin quedar a Maçanet a desenvolupar la seva tasca professional. Es tracta d'un lloc de treball cooperatiu que disposa de diversos espais compartits de treball, sales de reunió i sales de formació. L'edifici compta amb 700 m² i tres plantes, l'última es deixarà a disposició de l'empresa que gestionarà l'espai perquè l'adapti en funció de les seves necessitats. Les reformes de l'edifici les va fer una empresa maçanetenca i en total va tenir un cost de 100.000 euros. La Diputació de Girona en va subvencionar 213.624,54 € i els fons Next Generation, 29.432,92 € en matèria d'accessibilitat.

Interior de l'Espai 17412, el Coworking de Maçanet de la Selva

Interior de l'Espai 17412, el Coworking de Maçanet de la Selva / Ruben Garcia Carballo

Aquest projecte va sorgir perquè a finals del 2019 l'Ajuntament de Maçanet de la Selva va detectar, a través d'un estudi que va fer la Diputació de Girona, que al municipi li mancava un espai que permetés la dinamització i la creació d'empreses. Vista la mancança, es va voler treballar en una solució i es va iniciar la creació del coworking al municipi amb la col·laboració de Selva Emprèn i el departament de Promoció econòmica de la Diputació de Girona.