Jutgen un acusat de violar una familiar de 17 anys a Riudarenes

El processat, que nega els fets, s'enfronta a 8 anys de presó

L'acusat, d'esquenes, durant el judici a l'Audiència de Girona.

L'acusat, d'esquenes, durant el judici a l'Audiència de Girona. / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha jutjat un home acusat de violar la neta de la seva madrastra, que tenia 17 anys, el 2018 a Riudarenes. La víctima i ell no tenien gaire relació, però el dia dels fets, el 30 de juny de 2018, havien anat a un càmping del municipi on la família de la noia tenia una caravana. Aquella nit la víctima va dormir dins la caravana en una llitera, i al vehicle també hi dormien la seva germana i altres familiars, mentre que el processat dormia en un altre lloc. Cap a dos quarts de set del matí, segons el relat de la víctima, l'acusat va entrar a la caravana, va col·locar-se al seu costat a la llitera, va fer-li diversos tocaments al cos i va agredir-la sexualment. La noia, després d'uns minuts de xoc i resistència, va cridar i va anar a refugiar-se al llit de la seva germana, que en veure-la alterada va dir-li al processat que marxés.

La versió d'ell és contraposada. Ha assegurat que aquella nit va entrar dins la caravana únicament per despedir-se de la noia i que es va limitar a tocar-li l'espatlla. Llavors ha dit que la noia va aixecar-se de cop i el va empènyer. També ha indicat que en aquell moment ell tenia una lesió al genoll que limitava els seus moviments. Així justificaria la seva impossibilitat de pujar a la llitera i fer la força que la víctima ha referit per tal de violar-la. Sobre això, hi ha disparitat de criteri entre les pericials mèdiques que han declarat a la vista: per una banda, el dictamen forense que se li va realitzar al processat tres dies després dels fets i un cop la menor va interposar la denúncia, va determinar que la lesió no li impedia caminar i que s'observava un empitjorament de la lesió per sobrecàrrega. En canvi, una pericial aportada per la defensa conclou que per la naturalesa de la lesió l'acusat no podia doblegar la cama i que no hagués pogut posar-se dins la llitera i fer força.

L'àvia de la menor ha explicat que durant el sopar d'aquell vespre va presenciar uns tocaments per part de l'acusat cap a la víctima que no li van agradar. De fet, ha dit que no era la primera vegada que l'home feia tocaments a la noia. Sobre això, l'acusat s'ha defensat dient que és una persona molt afectuosa.

Pel que fa al dictamen de credibilitat de la víctima, els pèrits han indicat que el seu relat és compatible amb els fets viscuts i que no van detectar fabulació ni manca de coherència.

Les acusacions li demanen fins a 8 anys de presó per un delicte de violació. També li reclamen que indemitzi la víctima amb 10.000 euros per les seqüel·les psicològiques que ha patit, entre les quals hi ha malsons, atacs d'ansietat i por al contacte físic.