Renfe obre expedient informatiu per l'agressió d'uns vigilants a un jove a l'estació de Maçanet

El jove assegura a TV3 que quan va voler pagar la diferència del bitllet al revisor el va fer baixar a Maçanet

Els vigilants de l'estació el van retenir a terra, segons denuncia, de tal manera que "no podia respirar"

La companyia ferroviària també ha sol·licitat a l'empresa de seguretat que els aparti del servei fins a la finalització de la investigació

Els vigilants reduint el jove d'Hostalric a l'estació de Maçanet

Els vigilants reduint el jove d'Hostalric a l'estació de Maçanet / Captura de vídeo /tv3

DdG

Renfe ha obert expedient informatiu per l'agressió d'uns vigilants de seguretat a un jove d'Hostalric a l'estació de Maçanet - Massanes. La companyia ferroviària també ha sol·licitat a l'empresa de seguretat Grupo Control que els aparti del servei fins a la finalització de la investigació.

Els fets van succeir dimarts a l'estació de Maçanet - Massanes, però tot va començar al comboi que anava de Girona a Barcelona. Maru de 19 anys denuncia a TV3 que va agafar el tren  

a la ciutat Girona per anar fins a Hostalric i quan el revisor va passar va mostrar el bitllet, però no era el correcte. Ell va voler pagar la diferència, 2,15 euros però el revisor no li va fer cas i tampoc a una passatgera que es va oferir per pagar-li.

Per això, assegura, el va fer baixar a l'estació de Maçanet-Massanes i un cop allà, els vigilants de seguretat de l'estació el van tirar a terra i el van retenir. Va ser aquell moment quan el "van agafar del coll, no me n'oblido. Van ser cinc segons que no podia respirar", afirma el jove. 

En aquell moment, com es pot veure en el vídeo difós per TV3, hi ha diversos passatgers que fan crits que diuen que ho denunciaran i criden: "Pareu ja!", "Pobre noi!". Fins i tot, i quan el tren va arrencar els viatgers el van fer aturar per no deixar el noi sol en aquella situació.  

El jove denunciarà els fets als Mossos d'Esquadra pel tracte vexatori i les lesions. A banda, com ha avançat la televisió, aportarà les imatges gravades aixi com l'informe mèdic on es poden veure les conseqüències de l'agressió. 

Arran dels fets, Renfe ha obert expedient informatiu al personal de seguretat i ha obert una investigació per aclarir el què va succeir. També ha sol·licitat a l'empresa de seguretat Grupo Control que els aparti del servei fins a la finalització de la investigació, com ha informat a Diari de Girona.