Lloret preveu que les obres del camí de ronda de Fenals acabin al mes de setembre

Els treballs executen el tercer tram del camí, d’uns 100 metres, que té una especial complexitat per la tipologia del terreny i el tipus de sòl

DdG

Recta final de les obres del camí de ronda entres les platges de Lloret i Fenals. Aquest estiu s’està duent a terme el darrer tram, que un cop finalitzat permetrà connectar la totalitat d’aquest camí, molt transitat per als vianants i amb miradors de vistes de gran bellesa al mar i penya-segats. L’Ajuntament treballa amb la previsió que els treballs estiguin acabats a finals de setembre. Tot i que el tram actual, que és el tercer i últim, només fa 100 metres, té una especial complexitat per la tipologia vertical del terreny i el tipus de sòl que hi ha a l’alçada del Castell de Sant Joan.

La regidora de Medi Ambient, Vereda López, va explicar en declaracions a l’emissora municipal, Nova Ràdio Lloret, que «ara es condiciona el ferm i la formació d’esglaons per resoldre la verticalitat del terreny, al mateix temps que s’ha licitat la construcció de baranes, les quals es col·locaran quan la feina estigui feta i llavors el camí estarà completat». Segons fonts municipals, mentre durin les obres, el pas està prohibit en aquest tram per motius de seguretat. Un cop finalitzats els treballs, que quedaran integrants a la zona, es podrà obrir tot el camí de ronda i serà un atractiu important per als veïns i turistes.

A principis d’any ja es va obrir al públic el tram dos que enllaçava el tram del camí de ronda que va de Cala Banys fins al Castell de Sant Joan. Per a l’Ajuntament la finalització del tercer tram del camí és una connexió anhelada. Els camins de ronda són un dels atractius més valorats per ciutadania i visitants. L’equip de govern ha reiterat en repetides ocasions la importància d’enllaçar els pobles de Tossa i Blanes per aquests senders marítims, una reivindicació històrica a Lloret. De fet, fa un any l’Ajuntament també va aprovar el projecte per edificar el camí de ronda entre cala Gran i cala Trons, que té un pressupost de 3.800.878,17 euros i correspon a un dels trams nord que falten per completar.