Detingut un membre d'una banda de cultivadors de marihuana que causava talls de llum en una urbanització de Maçanet de la Selva

La Policia Nacional i gràcies a la col·laboració ciutadana va localitzar una casa on hi havia l'home i va intervenir més de 900 plantes

L'import del frau elèctric ascendeix a més de 49.000 euros

Dos agents amb la plantació de marihuana

Dos agents amb la plantació de marihuana / Policia Nacional

E.B.

La Policia Nacional ha detingut un membre d'una banda de cultivadors de marihuana que causava talls de llum en una urbanització de Maçanet de la Selva.

Els agents i gràcies a la col·laboració ciutadana van localitzar una casa on hi havia l'home i van intervenir més de 900 plantes. L'import del frau elèctric ascendeix a més de 49.000 euros.

Aquest detingut pertany a un grup criminal dedicat a la producció de marihuana interior a través del mètode de cultiu hidropònic. Per poder cultivar la marihuana feien contractes legals de lloguer d'habitatges unifamiliars ubicats en diverses urbanitzacions.

Aquest sistema de cultiu consisteix en el fet que les plantes es cultiven en una solució d'aigua rica en nutrients en lloc de terra. Amb la hidroponia, les plantes creixen més altes, més ràpid i amb més rendiment, cosa que beneficia als delinqüents. 

La investigació policial va comptar amb la col·laboració ciutadana, ja que els veïns es veien afectades per l'activat de la banda ja sigui perquè les zones residencials es tornen insegures i també pels problemes de sobrecàrrega elèctrica, amb el risc d'incendi corresponent que comporta, indica la policia.

El modus operandi consistia a cultivar marihuana hidropònica, emprant materials d'elevat cost com a filtres de carboni i extractors per no ser detectats per les forces i cossos de seguretat, ni aixecar sospites entre els veïns. Així mateix, feien ús de material fertilitzant per accelerar el creixement també augmentar el percentatge de THC a les plantes de marihuana.

Els investigadors van trobar-se amb una dificultat afegida a l'hora de fer la recerca: la contínua mobilitat del presumpte delinqüent que canviava cada cert període de temps de domicil

Després de diverses gestions, amb l'ajuda ciutadana, els agents van poder desmantellar en qüestió de dies un dels habitatges destinats pel grup criminal al cultiu de marihuana. A la de la urbanització Maçanet Residencial Park de Maçanet hi ha diversos habitatges destinats al cultiu, indica la policia.

Quant a l'habitatge on es trobava el delinqüent, la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de Barcelona va fer-ne l'assalt i va sorprendre'l a dins. Durant l'entrada i registre al domicili van arrestar el responsable de la plantació de marihuana i confiscar gairebé un miler de plantes de marihuana a diferents estats de creixement.

Consum normalitzat

Gràcies a l'actuació policial també es va restablir el consum elèctric normalitzat a la zona. És a dir, segons la policia, es va solucionar el problema de talls de llum patits pels residents. L'import total del frau elèctric és de 49.080 euros.

El detingut va ser posat a disposició judicial de l'autoritat judicial competent, i en va decretar la seva llibertat provisional amb mesures cautelars fins a la celebració del judici.