Alliberen una dona retinguda i lligada amb brides durant un robatori violent a Blanes

Un testimoni alerta dels crits d'auxili que se sentien des d'un local de massatges i la Policia Local la localitza

La dona presentava contusions i diverses costelles trencades

E.B.

La Policia Local de Blanesha alliberat una dona retinguda i lligada amb brides durant un robatori violent a Blanes.

Un testimoni va alertar dels crits d'auxili que se sentien des d'un local de massatges i la Policia Local va localitzar la víctima. La dona va relatar a la policia que havia patit un intent o un robatori violent aquell mateix dia i que un lladre l'havia amenaçat amb un ganivet perquè li donés tots els diners.

Els fets van tenir lloc dilluns de la setmana passada, el dia 7 d’agost cap a dos quarts de deu del matí quan la Policia Local va rebre la trucada d’un veí comunicant que una dona estava demanant auxili des de l’interior d’un local de massatges situat molt a prop del Passeig de s’Abanell. S’hi van desplaçar tres patrulles, que van poder comprovar a través d'una escletxa de la persiana que hi havia una dona asseguda a terra, molt nerviosa, que portava brides als canells i que semblava que s’havia pogut alliberar després que l'haguessin lligat a la pota d’un llit.

Contusions i costelles trencades

Arran d'aquesta detenció il·legal i com que no perillava la vida, la Policia Local va fer activar els Bombers i una ambulància del SEM. Els Bombers van aconseguir forçar l'accés i la resta d'efectius policials i sanitaris van accedir al local per atendre la víctima. La dona presentava diverses contusions i estava molt espantada.

Un cop auxiliada, va explicar a la policia que a primera hora del matí havia entrat a l’establiment una persona armada amb un ganivet, que l'havia amenaçat perquè li donés tots els diners que tingués.

La Policia Local va comprovar que l’interior del local estava tot regirat i fins i tot les pertinences de la dona. S'ha de dir, informa el consistori, que com que la dona era d'origen asiàtic, els agents locals els costava entendre la declaració de la víctima i s'hi van comunicar a través del traductor d’una aplicació del telèfon mòbil.

Després de rebre una primera atenció al lloc dels fets la dona va haver de ser traslladada a l'hospital comarcal de Blanes. Presentava moltes contusions i tenia costelles trencades.

Alliberen una dona retinguda i lligada amb brides durant un robatori violent a Blanes

Alliberen una dona retinguda i lligada amb brides durant un robatori violent a Blanes / ACN

Investigació oberta

A banda, es va informar a la Policia Científica dels Mossos d’Esquadra per fer una inspecció al lloc dels fets. Paral·lelament, van contactar amb el responsable del local requerint-lo perquè es traslladés a Blanes -era a Barcelona-.

La investigació es troba en mans dels Mossos d’Esquadra i una de les informacions de què disposen és la descripció que va fer la víctima de l’assaltant que es va colar a l’establiment. El presumpte autor dels fets, segons les diligències policials, s'enfrontarà a un robatori amb violència -cal determinar si va ser consumat o temptativa- i a un delicte de detenció il·legal.

L’autor haurà de respondre dels delictes de robatori amb violència –si bé no se sap si el robatori va ser o no en grau de temptativa- i de detenció il·legal. En l’operatiu van participar tres patrulles de la Policia Local de Blanes, una dels Mossos d’Esquadra, una dotació dels Bombers i una ambulància del SEM.