El Bisbat rehabilita el santuari de la Mare de Déu d’Argimon de Riudarenes

Les obres tenen un cost de 95.000 euros i finalitzaran a la tardor

Pla general des de la teulada del santuari de la Mare de Déu d'Argimon.

Pla general des de la teulada del santuari de la Mare de Déu d'Argimon. / Ajuntament de Riudarenes

Redacció

En els darrers dies s’han iniciat les obres de rehabilitació del santuari de la Mare de Déu d’Argimon, promogudes pel Bisbat de Girona. L’actuació consistirà en la rehabilitació de la teulada de la nau del Santuari, així com elements estructurals que la composen i el sistema de cobriment de teules, amb un pressupost d’execució material estimat de 95.000 euros.

Pla general del santuari de la Mare de Déu d'Argimon.

Pla general del santuari de la Mare de Déu d'Argimon. / Ajuntament de Riudarenes

L’alcalde de Riudarenes, Josep Solé, va declarar a l’emissora TV La Selva que era una obra «necessària»: «Tenim present la mala experiència de l’església de l’Esparra que ens va caure i fa temps que teníem contactes amb el Bisbat per fer-hi una actuació per evitar despreniments. Estem contents de veure que els treballs tiren endavant i que la gent pugui poder tornar a visitar aquest espai tan emblemàtic. Crec que la gent de la comarca és conscient del paratge natural que tenim aquí i que per això s’ha de cuidar».

L’estructura de fusta de la teulada s’ha hagut de substituir degut al seu estat, tot i que seguirà conservant el mateix material. Les obres garantiran una impermeabilització i es preveu que els treballs finalitzin a la tardor.

A finals dels anys setanta els Amics del Santuari de la Mare de Déu d’Argimon van començar els primers treballs de conservació i millorament del conjunt arquitectònic del santuari, construint primerament la carretera.

Pla general de la teulada del santuari de la Mare de Déu d'Argimon.

Pla general de la teulada del santuari de la Mare de Déu d'Argimon. / Ajuntament de Riudarenes

Un emblema històric

La Mare de Déu d’Argimon és una petita capella romànica afegida al castell d’Argimon al segle X. La primera referència, el 1050, esmenta la fortificació propietat de Ponç Guerau de Cabrera; Ramon Berenguer III, comte de Barcelona, va cedir a Guerau Ponç, vescomte de Cabrera, el territori que va formar la parròquia de l’ermita el 1106.

El santuari es troba situat sobre el Puig d’Argimon, a 450 metres del nivell del mar, i ofereix unes vistes privilegiades als seus visitants.

Subscriu-te per seguir llegint