L'acusat d'escanyar la dona a Lloret el 2020 s'enfronta a 14 anys i 9 mesos de presó

El judici dels fets començarà el divendres a l’Audiència i serà jutjat per un jurat popular

El processat va confessar els fets el mateix dia

El carrer de Lloret de Mar on va tenir lloc el crim el 8 de novembre de 2020.

El carrer de Lloret de Mar on va tenir lloc el crim el 8 de novembre de 2020. / Xavier Pi (ACN)

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L’Audiència de Girona començarà aquest divendres el judici contra l’acusat d’escanyar la dona fins a matar-la el 8 de novembre de 2020 a Lloret de Mar. S’enfronta a 14 anys i 9 mesos de presó per un delicte d’homicidi

El crim va tenir lloc cap a les nou de la nit en un apartament de l’avinguda de la Magnòlia del municipi on vivia el matrimoni. Segons assegura el fiscal del cas, Enrique Barata, ambdós van començar una discussió, durant la qual el processat va agafar pel coll la víctima i va escanyar-la durant uns minuts fins que va matar-la. Tot plegat va fer-ho «conscientment i aprofitant-se de la seva superioritat física», subratlla el fiscal, i afegeix que la víctima no va poder cridar ni demanar ajuda. 

Després de l’homicidi, l’acusat va passar la nit al domicili, fins que l’endemà cap a les deu del matí va decidir entregar-se a la comissaria de la Policia Local del municipi, on va explicar amb gestos que havia matat a la seva dona. Tant ell com la víctima eren belgues. 

El processat ha estat ingressat a la presó de forma provisional fins a l’espera del judici, que arriba tres anys després dels fets.

Tot i que el jutge d’instrucció va decretar una ordre prohibint a l’acusat disposar dels seus immobles, aquest va fer una cessió del 25% dels seus béns als dos fills de la víctima un any després. 

Tres dies de judici

La fiscalia l’acusa d’un delicte d’homicidi i li demana 14 anys i 9 mesos de presó. A l’hora de calcular la pena ha sumat fins a tres agreujants: parentesc, abús de superioritat i aprofitament de lloc. També li ha aplicat una atenuant de confessió. En canvi, no té en compte l’atenuant de reparació del dany perquè sosté que la cessió es va fer de manera irregular, un fet que podria ser discutit per la defensa.

Pel que fa a la responsabilitat civil, el fiscal demana que s’aixequi la prohibició al processat de disposar dels seus béns per tal que indemnitzi als dos fills de la víctima segons les condicions pactades entre ells. 

Un jurat popular s’encarregarà de jutjar el cas, que tindrà lloc a la secció tercera, i està previst que la vista s’allargui fins dimarts. Llavors, els onze membres del jurat s’hauran de retirar a deliberar si és culpable o no culpable tenint en compte totes les proves exposades al judici. El president del tribunal serà qui decidirà la pena de presó.