Enxampen dos lladres de gasoil a Riudellots en detectar un camió amb matrícules falses

Els Mossos els troben un motor amagat amb una instal·lació de bombeig per extreure combustible

També acaben denunciats perquè latractora estava de baixa i no tenien assegurança, ITV ni la targeta de transports

L'aparell que s'utilitza per robar el gasoil d'altres vehicles lcoalitzat a Riudellots

L'aparell que s'utilitza per robar el gasoil d'altres vehicles lcoalitzat a Riudellots / Mossos

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra han enxampat a Riudellots de la Selva dos presumptes lladres que es dediquen a robar el gasoil de camions.

Els arrestats són dos homes de 32 i 36 anys a qui acusen d'un delicte de falsificació de document públic, ja que duien les plaques de matrícula del seu camió robades. I també estan investigats com a presumptes autors d'un delicte de furt de gasoil. Al mateix temps, estan denunciats perquè no tenien assegurança, ni ITV ni la targeta de transports vigent.

Els fets van succeir el dia 14 cap a dos les quatre de la matinada quan els Mossos realitzaven un control de furts a camions en una àrea de descans de l'autovia A-2, situada a l'altura del quilòmetre 707.

Mentre els agents duien a terme aquesta activitat un camió en moviment i van comprovar que les plaques d'aquest eren robades. Arran dels fets, van fer aturar el vehicle i van identificar al conductor i copilot. Ambdós van acabar detinguts per falsedat documental.

A més, els policies van comprovar que la tractora constava donada de baixa i no tenia ni assegurança ni ITV. I a més, el remolc i el número de bastidor també concordaven amb la matrícula.

Posteriorment, una patrulla dels Mossos d'Esquadra de Trànsit va anar fins a l'àrea de descans per immobilitzar el vehicle amb un parany. Aquí van trobar-se una sorpresa: quan l’agent va entrar a la cabina va observar una forta olor de gasoil.

Arran d'això, va escorcollar el vehicle i aquest, va descobrir que sota el seient posterior de la cabina hi havia un aparell estrany: un motor tipus bomba connectada als dipòsits de combustible amb una instal·lació elèctrica i de bombeig. Aquest aparell, segons la policia, s'utilitzaria presumptament per extreure gasoil d’altres camions. A més, els agents van trobar unes mànegues de color blau amb forta olor a gasoil que ho van confirmar i que s'utilitzen pel mateix fet delictiu.

Per tot això, ambdós homes van acabar detinguts pels fets delictius -falsedat documental- i denunciats per un furt i per les irregularitats referents al vehicle que portaven.