Esquerra col·loca a l’exalcalde de Blanes d’assessor a la Diputació de Girona

Àngel Canosa, que actualment exerceix de regidor a l’oposició a l'Ajuntament, ocupa el càrrec per una baixa de maternitat

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Blanes, Àngel Canosa.

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Blanes, Àngel Canosa. / David Aparicio

Redacció

La formació d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha nomenat a l’exalcalde de Blanes, Àngel Canosa, assessor de la Diputació de Girona. En concret, l’exbatlle ocuparà temporalment un càrrec d’assessor de ple en substitució de la persona que ocupa el lloc i que es troba de baixa per maternitat. El Butlletí Oficial de la Província (BOP) va fer oficial el nomenament el passat 20 de setembre de 2023. El sou per ser assessor de ple equival a 42.000 euros bruts anuals. Canosa en percebrà la part corresponent els mesos que ocupi el càrrec, i quan la persona de baixa es reincorpori deixarà d’exercir d’assessor de ple.

Del govern a l’oposició

Àngel Canosa va ser alcalde de Blanes entre el juny del 2019 i el juny de 2023. Després de governar en minoria durant gairebé quatre anys gràcies a un acord de govern amb Blanes En Comú-Podem, l’acord es va trencar. El trencament es va generar després que Canosa retirés la regidoria d’Urbanisme a Rosa Aladern. Tot plegat va acabar amb els comuns trencant l’acord i amb Canosa i Aladern encreuant acusacions i fent denúncies a Fiscalia.

El passat mes de juny les urnes van sacsejar l’hemicicle local. En les darreres eleccions el Partit Socialista de Catalunya (PSC) es va imposar amb Jordi Hernàndez al capdavant, aconseguint sis regidors. Esquerra, tot i ser la segona força amb quatre edils, va passar a l’oposició. El nou govern va quedar conformat amb majoria gràcies a l'acord entre PSC, Junts, Mario Ros (Blanes sí) -exsocialista que es presentava en solitari- i Rosa Aladern (grup Blanes) -exedil dels comuns que també es presentava en solitari-. L’oposició, per la contra, ha quedat liderada per ERC (4), els Comuns (3), Junts (3), PP (1), VOX (1) i la CUP (1).

Subscriu-te per seguir llegint