Denuncien el mal estat de la carretera de la urbanització Can Fornaca de Riudarenes

Els veïns lamenten el deteriorament de la seva única via d’accés i asseguren que les administracions no hi inverteixen des de l’any 2006

L'estat de la carretera d'accés a la Urbanització Can Fornaca de Riudarenes.

L'estat de la carretera d'accés a la Urbanització Can Fornaca de Riudarenes. / Moviment Veïnal Can Fornaca

Redacció

Els veïns de la urbanització Can Fornaca de Riudarenes denuncien el mal estat de la seva única carretera d’accés, on, segons asseguren, no s’hi ha fet cap manteniment des de fa 17 anys

Uns 700 veïns de la urbanització s’han organitzat en un grup denominat «Moviment Veïnal», i expliquen a través d’un comunicat que tot i les contínues peticions dirigides als ajuntaments de Riudarenes i de Massanes, així com a la Diputació de Girona, no se’ls ha fet mai cas. La manca de manteniment de la carretera els aboca a situacions de perill, com ara que alguns vehicles envaeixin carrils per evitar passar pels esvorancs ocasionats per les arrels dels arbres dels laterals.

Segons expliquen, la carretera d’accés a la urbanització pertany a l’Ajuntament de Riudarenes, però està construïda al territori del seu municipi limítrof, Massanes. Els veïns han enviat requeriments a ambdós ajuntaments: Riudarenes sosté que qui li correspon arreglar-la és Massanes, i aquest, al seu torn, assegura que l’obligació de fer el manteniment és de Riudarenes. També s’han posat en contacte amb la Diputació, que segons diu el comunicat, ha manifestat no voler incloure-la al Pla de manteniment comarcal.

«Ens sentim abandonats per totes les administracions públiques, que només ens consideren ciutadans a l’hora de pagar impostos i desatenen les nostres necessitats sense importar-los el risc extrem a què estem sotmesos dia rere dia per un tram de via pública molt deteriorada i amb molt volum de trànsit», asseguren els veïns. 

Segons expliquen, inicialment la via era de terra, i va ser asfaltada per la Junta de Propietaris sense participació de les administracions públiques. El 1997 el consistori de Riudarenes va fer-hi treballs d’asfaltatge, i l’any 2006 es va dur a terme un projecte d’urbanització. Llavors, es va dissoldre la Junta de Propietaris, pel qual la gestió passava a ser de l’alcaldia, que va tornar a asfaltar la carretera amb el sobrant del total recaptat pel projecte d’urbanització. 

«Des de llavors cap administració pública es vol fer càrrec del seu manteniment i estem abandonats a la nostra sort, circulant per una carretera cada vegada més deteriorada en què es produeixen sovint greus situacions de risc», manifesta el Moviment Veïnal. 

Els veïns demanen solucions i han instal·lat pancartes de protesta per tot el tram de carretera per reclamar responsabilitats.