Presó pels dos implicats en una baralla amb ganivets i pedres a Blanes

El tribunal conclou que l’home que va perpetrar les punyalades tenia les capacitats volitives alterades i li imposa 3 anys i 9 mesos de presó

Els dos acusats (de blanc i de blau) durant el judici a l'Audiència de Girona.

Els dos acusats (de blanc i de blau) durant el judici a l'Audiència de Girona. / ACN/ARXIU

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L’Audiència de Girona ha condemnat els dos implicats en una baralla que va tenir lloc a Blanes el 2021 i que va saldar-se amb un d’ells ferit per tres punyalades i l’altre amb un trau al front per un cop de pedra.

La sentència de la secció quarta, que encara no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Superior de Justícia, considera que la baralla va ser motivada per ambdues parts, ja que un va provocar-la i l’altre va acceptar de participar-hi, i per tant, cap dels dos va defensar-se de l’atac, tal com van assegurar ambdós durant el judici. 

Les versions dels dos implicats van ser del tot discordants: el que va rebre fins a tres punyalades va assegurar que no sabia per què havia estat atacat, mentre que l’altre va manifestar haver-ho fet en defensa pròpia. Es coneixien del municipi des de feia anys i no havien tingut cap enemistat prèvia, però tres dies abans de la discussió l’home que va ser apunyalat va començar a rebre amenaces de mort, segons va explicar al judici i tal com s’ha vist reflectit en unes converses de mòbil.

El tribunal conclou que l’home que va iniciar la discussió i va perpetrar fins a tres ganivetades a l’altre home tenia les capacitats volitives alterades perquè feia dos mesos que havia deixat la medicació. Té reconeguda una discapacitat del 45% i es medica perquè des dels nou anys pateix diversos trastorns mentals. 

Així doncs, el dia que va tenir lloc la baralla es van trobar per causalitat pel carrer. Segons conclou la sentència, qui va començar la discussió fou el que anava armat amb un ganivet, que circulava amb patinet. Va dirigir-se a l’altre acusat i va reptar-lo a «solucionar» les coses entre ells dos mentre li proferia insults. Després «d’acceptar la invitació», subratlla la resolució judicial, l’altre va seguir-lo cap a un camí de vianants, on van començar a discutir. De sobte, el del patinet va treure un ganivet de 9 centímetres de fulla i el va dirigir cap a l’altre home, que es va defensar llançant-li una pedra de dimensions desconegudes al front. 

Va ser llavors quan l’altre va apunyalar-lo fins a tres vegades per l’esquena. L’home va patir ferides prop d’òrgans vitals i artèries importants. 

Rebaixa de pena

Tenint en compte la situació mental de l’acusat que va perpetrar l’atac amb el ganivet, la sentència li aprecia una eximent incompleta d’alteració o anomalia psíquica, que li rebaixa la condemna fins als 3 anys i 9 mesos de presó. Inicialment, s’enfrontava a 12 anys de presó, ja que l’altre processat l’acusava d’un delicte d’assassinat. A la condemna se li haurà d’abonar el temps que ha estat en presó provisional. També haurà d’indemnitzar l’altre processat amb 11.832,60 euros per les seqüeles, els dies que va trigar a recuperar-se i per l’operació a la qual es va haver de sotmetre.

Pel que fa al segon acusat, el tribunal l’ha condemnat a un any i vuit mesos per un delicte de lesions. En aquest cas, el tribunal rebutja que fossin lesions agreujades i rebaixa molt la pena de 5 anys de presó que li demanava l’altre acusat. A més, haurà de pagar 3.082,46 euros per les seqüeles que li va deixar el cop de roc al front. 

Subscriu-te per seguir llegint