Blanes gestionarà de forma directa les tres escoles bressol municipals

El consistori aprova la cessió d'uns terrenys a l'Incasòl per a la construcció de 80 pisos de lloguer social

L'escola bressol de la Plantera de Blanes

L'escola bressol de la Plantera de Blanes / Imatge cedida a l'ACN per l'Ajuntament de Blanes

ACN

L'Ajuntament de Blanes (Selva) gestionarà de forma directa les tres escoles bressol municipals. Així es va aprovar aquest dijous al vespre en el plenari ordinari del mes d'octubre. Fins ara, els tres centres eren de gestió indirecta que des del 1987 han anat gestionant diverses empreses i cooperatives. Ara, es preveu que es constitueixi una comissió d'estudi perquè realitzi la memòria, el projecte i la proposta de reglament del nou model que passarà a ser gestió exclusivament pública. Per altra banda, el plenari d'aquest dijous també ha aprovat la cessió d'una parcel·la a l'Institut Català del Sòl (Incasòl) perquè s'hi construeixin 80 habitatges de lloguer assequible. Aquest punt es va aprovar per unanimitat de totes les formacions.

La primera escola bressol municipal que es va obrir a Blanes va ser el 1987 a la Plantera. Dos anys més tard es va obrir un segon centre a Ca la Guidó. La última d'afegir-se a la xarxa municipal va ser la de Can Borrell el 2006. Des del principi, però, les escoles bressol han estat gestionades per empreses i cooperatives sota un model de gestió indirecta.

Ara el govern local vol revertir aquest model de subcontractació i aconseguir que les llars d'infants siguin de gestió exclusivament pública. El motiu és que els canvis d'empreses gestores que s'ha anat fent al llarg dels anys consideren que ha generat una pèrdua de qualitat en el servei. A més, critiquen que les instal·lacions municipals s'ha anat deteriorant de forma progressiva i s'han allunyat de l'entorn proper. El punt es va aprovar amb el suport de totes les formacions menys el regidor del PP, que es va abstenir.

Per altra banda, el plenari també va aprovar la cessió d'una parcel·la a l'Institut Català del Sòl. Es tracta d'uns terrenys municipals que hi ha a l'avinguda d'Europa, molt a prop del CAP 2 i al costat d'un supermercat. La cessió dels terrenys permetrà que el Govern construeixi 80 pisos de lloguer assequible i la construcció i la gestió dels habitatges serà a càrrec de l'Incasòl. La cessió de la parcel·la municipal és per un termini de 75 anys. Aquest punt va tirar endavant amb el suport unànime de les formacions que tenen representació a l'Ajuntament de Blanes.

En el plenari d'aquest dijous al vespre, en el torn de precs i preguntes es va demanar la dimissió del regidor de Cultura, Jordi Calvet, i el d'Igualtat, Mario Ros, arran de la polèmica agressió sexual que es va produir en el concert de Leticia Sabater en el Blanes Urban Festival (BUF).