Una fuita de gas d'una caldera a Blanes deixa sis intoxicats per monòxid, quatre d'ells menors d'edat

Els Bombers han comprovat que hi havia un escapament i que a la zona de l'apartament no hi havia ventilació 

Els afectats han estat evacuats ferits greus a la cambra hiperbàrica de l'hospital Broggi de Sant Joan Despí 

Una ambulància del SEM

Una ambulància del SEM / ARXIU

Eva Batlle

Eva Batlle

Una fuita de gas butà en un apartament de Blanes ha acabat aquest matí amb sis persones intoxicades per monòxid de carboni. Tots els afectats han resultat ferits greus i els sanitaris del SEM els han evacuat a l'hospital Joan Broggi de Sant Joan Despí. Tot i això, no es tem per la seva vida. D'aquests ferits n'hi ha quatre que són menors d'edat. 

Els fets s'han produït cap a tres quarts de deu del matí en un pis de la desena planta d'un bloc d'apartaments del passeig de s'Abanell de Blanes. El SEM ha alertat els Bombers que hi havia diverses persones que presentaven símptomes compatibles amb una intoxicació per monòxid i s'han mobilitzat a la zona amb diverses dotacions. En arribar s'han trobat que hi havia poca ventilació i una possible fuita a la caldera. Han obert totes les finestres i han confirmat les sospites. Davant dels fets s'ha precintat la caldera.

Els sanitaris del SEM per la seva banda han atès els afectats que viuen al pis, quatre d'ells menors d'edat per la intoxicació i les ha evacuat fins a l'hospital de Sant Joan Despí on tenen cambra hiperbàrica. 

A lloc també hi han treballat la Policia Local de Blanes i els Mossos d'Esquadra.

Cal recordar que les intoxicacions per monòxid de carboni poden ser letals perquè sovint són imperceptibles per qui les pateixen.