Rescaten a Blanes una adolescent de 15 anys segrestada a Holanda i en detenen la raptora

La menor va ser segrestada el dia 22 en una ciutat a prop d'Amsterdam i localitzada per la Policia Local al cap de dos dies amb la seva raptora dormint en un vehicle a tocar l'antic pavelló blanenc

Dos policies locals a Blanes, foto d'arxiu

Dos policies locals a Blanes, foto d'arxiu / ajuntament de Blanes

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Local de Blanes ha rescatat una adolescent de 15 anys segrestada a Holanda i en detenen la raptora. La menor va ser segrestada el dia 22 en una ciutat a prop d'Amsterdam i localitzada al cap de dos dies amb la seva raptora dormint en una furgoneta a tocar l'antic pavelló blanenc. La detinguda té 38 anys.

La Policia Local havia localitzat el vehicle amb el qual havia fugit dels Països Baixos el dia abans de la detenció al passeig Carl Faust i posteriorment, de matinada, va trobar a les dues, la menor i la segrestadora. La raptora tenia una Ordre Internacional de Detenció pels fets dels Països Baixos, se l'ha extradit i ja ha passat a disposició judicial. Mentre que la menor ha quedat acollida amb protecció a la infància.

Els fets van tenir lloc divendres de la setmana passada quan efectius de la Policia Local de Blanes van localitzar la presumpta autora del segrest acompanyada de la menor, totes dues en perfectes condicions, procedint a la detenció de la dona i la custòdia i protecció de la segrestada.

Tot es va iniciar, però la tarda del dijous 23 de novembre, quan la Policia Local de Blanes va rebre un comunicat de la Unitat de Coordinació Interpolicial on s’informava sobre el segrest d’una menor que s’havia produït a Holanda el dia anterior, 22 de novembre. Aquesta notificació implicava l’ordre internacional de detenció de la presumpta autora, així com el rescat de la menor. Al comunicat es facilitaven les dades de la segrestadora i la segrestada, així com la matrícula i color de la furgoneta amb què havien marxat d’Holanda. També s’explicitava que es tenia constància que el vehicle es dirigia cap a Barcelona, per la qual cosa es demanava la col·laboració policial perquè es comprovés si havia passat per aquí o bé encara estava al municipi. La mare és qui en va denunciar el segrest als Països Baixos. Pel que fa a la segrestadora i l'adolescent, no tenien relació de parentiu.

Segons va relatar la segrestadora a la policia en ser enxampada, s'havia emportat l'adolescent perquè aquesta havia patit abusos i la seva família -de qui és amiga- no n'havia fet cas.

Sana i estàlvia

Aquell mateix dijous, la Policia Local de Blanes va poder comprovar que el dia anterior, el dimecres, el vehicle estava al Passeig Carles Faust. El van trobar gràcies a les càmeres de vigilància i arran d'això, a quarts de cinc de la tarda, es va alertar a les patrulles que iniciessin una recerca arreu del municipi, revisant-se des de l’exterior els habitatges que hi havia al seu voltant per intentar localitzar el vehicle on havia fugit. Malgrat la intensa recerca, no es va trobar.

Gairebé 12 hores després, quan faltaven pocs minuts per les cinc de la matinada de l’endemà divendres, una patrulla de la Policia Local de Blanes va localitzar el vehicle holandès, comprovant-se que al seu interior estaven dormint sanes i estalvies tant la dona com la menor. La furgoneta estava estacionada molt a prop del centre de la ciutat, a l’esplanada del costat de l’antic pavelló municipal d’esports.

Els agents de la Policia Local de Blanes que van detenir la presumpta segrestadora i van alliberar la menor van comprovar que totes dues estaven perfectament i que, a més a més, la noia segrestada no semblava estar amb la dona contra la seva voluntat, indica la policia. Poques hores després, totes dues van ser traslladades a les dependències dels Mossos d’Esquadra. La primera en qualitat de detinguda, i la segona per a passar a ser custodiada per Protecció a la Infància.

També van recollir els dos gossos que estaven a l’interior del vehicle, i posteriorment es van lliurar al CAAS (Centre d’Acollida d’Animals de la Selva) a Tossa de Mar.