La discoteca Tropics de Lloret de Mar ha entrat a la prestigiosa llista internacional "The World's 100 Best Clubs" 2023 que s'ha donat a conèixer aquesta nit. A nivell de Catalunya són dotze les discoteques a la llista, dues d'elles al 'top 10' de la mateixa, de les quals nou són a Barcelona i una a les províncies de Girona, Tarragona i Lleida, respectivament.

Catalunya és la comunitat autònoma d'Espanya amb més locals en aquesta llista internacional, en alçar-se amb dotze llocs davant dels nou que va aconseguir en l'edició de l'any passat, seguida de les Illes Balears, amb deu clubs i de Madrid, amb tres.

La llista The World's 100 Best Clubs 2023 s'ha fet pública en el marc de la vuitena Gala dels Golden Moon Awards que s'ha celebrat aquest dilluns a Barcelona, coincidint amb la 9a Edició del Congrés Internacional d'Oci Nocturn i la 4a Edició del Congrés Nacional d'Oci que acull avui i demà la capital catalana.

Els locals ubicats a Barcelona que han entrat en aquesta llista són: Shôko Barcelona, al lloc número 5; Opium Barcelona, al 7; Bling Bling Barcelona, al 15; Sutton Barcelona, el 20; Sala Apolo/Nitsa Club, el 39; Razzmatazz, el 59; Pacha Barcelona, el 79; Input High Fidelity Dance Club, al 85, i Carpe Diem Lounge Club, al 97.

Els altres tres establiments nocturns de Catalunya que figuren a la llista són Disco Tropics, al lloc 48, de Lloret de Mar; Biloba Lleida, de la ciutat de Lleida, al 81, i Tropical Salou, situat en aquesta localitat tarragonina, al 90.

Durant la gala, la discoteca Hï Ibiza ha rebut el premi al Millor Club del Món, segons informa l'International Nightlife Association, organitzadors de la trobada.

Hï Ibiza, inaugurat el 2017, s'alça així novament amb aquesta estatueta per quarta edició consecutiva, mentre que Omnia Las Vegas i Ushuaïa Ibiza han aconseguit el segon i el tercer lloc, respectivament.

Completen la llista del 'top 10' els locals Bootshaus, a Alemanya; Shôko, a Barcelona; Green Valley de Brasil; Òpium Barcelona; DC-10 d'Eivissa; E11even de Miami i Pacha Ibiza.

La discoteca Sutton, a més, ha estat guardonada amb el premi Golden Moon Award en la categoria de "Millor acció en matèria de protecció de clients i treballadors" per la seva bona praxi i per l'aplicació de protocols com "No Callem -no callemos-" de l'Ajuntament de Barcelona i per la implementació d'Ask For Angela, la distinció més alta en matèria de seguretat i de qualitat de l'oci nocturn a nivell internacional.

Aquest premi ha estat lliurat pel president de l'Associació Europea d'Oci Nocturn, Maurizio Pasca, i l'ha recollit el director general de Sutton, Robert Massanet.

També han estat premiats l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que han rebut el guardó Golden Moon Award en la categoria de millor projecte col·laboratiu en matèria de seguretat d'oci nocturn per la seva acció duta a terme al front marítim de la Barceloneta, la zona d'oci nocturn més concorreguda d'Europa.

Aquest premi l'ha lliurat el president de l'Associació Front Marítim de la Barceloneta i el president de la FECASARM, David López, i l'han recollit el tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, i el director general de Policia de la Generalitat de Catalunya, Pere Ferrer.

Precisament, les dues discoteques catalanes que figuren al 'top 10' d'aquesta llista internacional estan ubicades al front marítim de la Barceloneta -Shôko Barcelona i Opium-, locals tots dos que disposen de la Triple Excellence internacional en seguretat i qualitat en oci nocturn, la qualificació més alta.

A la Llista de The World's 100 Best Clubs 2023 apareixen locals de fins a 30 països, sent Espanya el que té més clubs en aquesta, amb 27 d'entre els 100, seguida d'Estats Units amb 20 i Regne Unit amb 6.

The World's 100 Best Clubs 2023 s'ha seleccionat entre un total de 373 locals nominats, de 65 països diferents.

El vot popular en línia ha representat el 50 % de la votació final, mentre que l'altre 50 % ha estat determinat per un jurat compost per experts del sector que han avaluat l'evolució dels locals durant aquest any, segons criteris com la programació musical, seguretat, acústica i qualitat del servei, entre d'altres factors.