Som Caldes critica l’increment d’1,5 milions del projecte de la biblioteca

Junts i el Partit Popular  han aprovat el projecte de l’equipament cultural, tot i que per ara no es pot executar

Maqueta de la nova biblioteca i centre cultural projectats a Caldes de Malavella.

Maqueta de la nova biblioteca i centre cultural projectats a Caldes de Malavella. / DdG

DdG

La formació SOM Caldes ha denunciat l’increment de preu del projecte de la biblioteca municipal. En un escrit publicat a les xarxes socials, el grup -que es troba actualment a l’oposició- ha puntualitzat que en el darrer ple, s’havia aprovat una moció on s’instava a l’equip de govern a crear una comissió i reunir a totes les forces per consensuar un projecte. «Tot i que la moció es va aprovar, la comissió no s’ha creat mai i l’equip de govern avui porta l’increment del cost del projecte, perquè la darrera licitació va quedar deserta i s’han estimat més seguir endavant amb el despropòsit, saltant-se els acords del ple i augmentant un 36% el cost total», exposen. 

El grup afegeix que el projecte és «desproporcionat»: «Un poble de 8000 habitants tindrà una biblioteca que sense mobles costa 5 milions d’euros, si ho comparem amb la de Vic, que n’ha costat 8,5 per una població de 47.000 habitants potser s’entén una mica millor la desproporció». El projecte de la biblioteca, segons indica la formació, tenia un pressupost de 3 milions d’euros abans de les eleccions. En el darrer ple es va aprovar un increment dels costos del 36%, passant de tres a cinc milions d’euros.

Per la seva banda, l’Ajuntament exposa que «es volia aprofitar l’edifici de l’antic ajuntament i les directrius de la Generalitat en qüestió de biblioteques estan indicades. En un moment donat pujava a tres milions. El projecte va quedar desert perquè els materials han pujat molt i molt. Vam encarregar una revisió de preus i amb l’actualització de costos el preu s’incrementa un milió i mig més d’euros. Dilluns es va aprovar el projecte novament però hem de buscar finançament i no s’executarà fins que no el tinguem. Estem parlant amb la diputació i la Generalitat, però de moment no tenim novetats», explica Salvador Balliu, l’alcalde de Caldes.