Un traficant que tenia un cultiu de marihuana en una casa de Maçanet envesteix dos policies nacionals i fuig

L'altre membre de la banda és interceptat per un agent de la Policia Nacional i es va resistir activament a la detenció

El cos policial va desmantellar un cultiu de prop de 800 plantes en una casa de Montbarbat

La banda està assentada a la zona i provoca talls de llum a la urbanització

El cultiu de marihuana desmantellat a Montbarbat a Maçanet

El cultiu de marihuana desmantellat a Montbarbat a Maçanet / Policia Nacional

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Nacional ha detingut un membre d'un banda dedicada al cultiu de marihuana amb sistemes hidropònics a la urbanització de Montbarbat de Maçanet de la Selva.

L'arrestat de 32 anys, estava en situació irregular a Espanya i està acusat de ser presumpte autor dels delictes d'atemptat contra l'agent de l'autoritat, un contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric.

L'altre membre de l'organització va fugir intentant atropellar els agents. Dos d'ells van resultar ferits per aquest motiu i un tercer durant l'arrest de l'home de 32 anys, que va poder ser interceptat per un agent de la Policia Nacional i es va resistir activament a la detenció.

L'altre ocupant del vehicle va aconseguir fugir i forma part d'una banda assentada a la zona i que provoca talls de llum a la urbanització. L'import defraudat a la companyia elèctrica d'aquesta sola plantació desmantellada puja fins als 64.207,43 euros.

La investigació va començar gràcies a la col·laboració ciutadana. Uns veïns que es troben que amb aquesta activitat delictiva, indica la policia, les seves zones de residència es tornen més insegures, amb constant trànsit de persones i vehicles, i amb seriosos problemes de sobrecàrrega a la línia elèctrica el risc d'incendi que això comporta.

En aquest cas, el modus operandi consistia a cultivar marihuana hidropònica i utilitzaven materials d'elevat cost com a filtres de carboni i extractors per tal de no ser detectats per la policia. A més, feien ús de divers material fertilitzant per accelerar el creixement i augmentar el percentatge de THC a les plantes de marihuana.

Després de les gestions oportunes, la Policia Nacional va fer l'entrada i registre a l'habitatge on hi havia la plantació, però aquell 2 de novembre no hi va localitzar ningú a dins. Arran dels fets va establir un dispositiu policial per tal de localitzar els presumptes responsables.

Fugida i envestida

Aquell mateix dia van observar un vehicle que circulava a gran velocitat amb dos individus i que es dirigien a l'habitatge on hi havia la marihuana. Els agents van veure que entraven a la casa i van identificar-se. Els van demanar que s'aturessin, però tots dos van fugir.

Un dels individus va envestir dos agents amb el vehicle i els va lesionar. A més, el conductor va fer cas omís a les ordres dels agents perquè s'aturés. Va fugir a gran velocitat i va impactar i desplaçar més de 10 metres un vehicle que estava aparcat al carrer i que li obstaculitzava el pas, fins a aconseguir escapar-se.

L'altre individu de la seva banda va ser interceptat per un dels agents quan intentava pujar al vehicle. En aquell moment va haver-hi forcejament entre tots dos fins que l'agent va aconseguir immobilitzar l'individu. A conseqüència de l'agressivitat i la corpulència del detingut, l'agent va patir unes lesions de les quals va haver de ser tractat posteriorment.

Unes 800 plantes

Com a resultat del dispositiu es va aconseguir la confiscació de més de 700 plantes de marihuana en estat avançat de creixement. Els agents també van inutilitzar el material d'elevat valor que s'usa per optimitzar el creixement de les plantes.

Gràcies al desmantellament del cultiu, la policia assegura que es va normalitzar el subministrament elèctric a la zona, tot solucionant el problema de talls de llum patits pels veïns de la zona. L'import total defraudat d'energia elèctrica és de 64.207,43 euros segons l'estimació de l'empresa comercialitzadora.

El detingut el qual es trobava en situació irregular va ser posat a disposició de l'autoritat judicial competent, i en va decretar llibertat provisional amb mesures cautelars de presentació periòdica al jutjat, retirada del passaport i prohibició de sortida del territori espanyol.