Els camions podran tornar a circular per tot l’Eix Transversal a partir de demà

El trànsit es vehicularà per la calçada en sentit Girona per les tasques de reparació del viaducte afectat

El viaducte amb la resticció de camions

El viaducte amb la resticció de camions / Lourdes Casademontf

ACN

Els vehicles pesants de més de trenta tones podran tornar a circular per la C-25 entre Sant Sadurní d'Osormort i Espinelves a partir de dissabte, segons ha informat el Departament de Territori. El pas d'aquests vehicles va quedar restringit per motius de seguretat viària en sentit Vic dilluns passat, arran de la detecció d'una patologia en l'estructura d'un viaducte. Segons ha explicat el Govern, tot el trànsit es vehicularà per la calçada en sentit Girona per poder treballar en la reparació d'aquest viaducte. D'aquesta manera s'eliminarà la restricció de circulació als vehicles pesants. Amb aquesta actuació només quedaran afectats els transports especials amb una amplada superior als quatre metres en tots dos sentits de circulació.

Aquesta transports especials podran circular també pel tram, però requeriran d'un acompanyament especial per part dels agents de trànsit del Mossos d'Esquadra.

Els detalls i la programació de l'operatiu per desviar tot el trànsit per la calçada en sentit Girona s'han concretat en una reunió aquest migdia entre responsables dels departaments d'Interior i Territori. Les tasques preparatòries per al desviament, tant de vehicles lleugers com de pesants de qualsevol tonatge, ja s'han iniciat.

En paral·lel, la Generalitat segueix treballant per determinar l'abast de la incidència en el viaducte, així com per determinar els treballs necessaris per a la reparació. Aquestes tasques requereixen el tancament a la circulació del viaducte que conforma la calçada sentit Lleida i la durada es concretarà quan estiguin definides les obres que calen.