Dos anys de presó per tenir un gram de cocaïna a Sant Hilari Sacalm

La fiscalia li demanava inicialment fins a cinc anys de presó però les parts finalment han arribat a un acord

A l'esquerra, el condemnat per dur un gram de cocaïna a Sant Hilari Sacalm durant el judici.

A l'esquerra, el condemnat per dur un gram de cocaïna a Sant Hilari Sacalm durant el judici. / Ariadna Sala

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L’Audiència de Girona ha condemnat un home a dos anys de presó per dur a sobre un gram de cocaïna que pretenia vendre a Sant Hilari Sacalm. L’home ha admès els fets, fet que li ha permès arribar a un pacte amb la fiscalia, que ha rebaixat la pena de cinc anys de presó que inicialment li demanava. 

El pacte rebaixa a dos anys de presó la condemna, ja ferma, per un delicte contra la salut pública en la modalitat de tràfic de substàncies que provoquen dany greu a la salut. Amb tot, el processat no l’haurà de complir entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims dos anys. 

El tribunal de la secció tercera, que li ha imposat la pena, l’ha advertit que si trenca aquesta condició haurà de complir el delicte que hagi comès i els dos anys que ara li han estat suspesos de forma provisional. 

Els fets van tenir lloc el 29 d’abril de l’any 2020, quan l’acusat va ser enxampat per una patrulla policial a l’altura del carrer Josep Ximeno de la localitat amb tres bossetes de plàstic que contenien en total un gram de cocaïna.