Un pare diu que abusava del seu fill de 5 anys a Arbúcies per "jugar" amb ell

Les acusacions demanen 6 anys de presó i la defensa vol que l'absolguin perquè el processat no creia que fes res mal fet

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L'Audiència de Girona ha jutjat un pare que ha admès que abusava sexualment del seu fill quan aquest tenia entre 5 i 7 anys, però que ho feia com un joc i que no tenia "cap connotació sexual". Els fets van ocórrer entre el 2017 i el 2019 a Arbúcies, quan el processat, que tenia la custòdia compartida del menor, en tenia cura. Les acusacions demanen que sigui condemnat a 6 anys de presó per un delicte d'abusos sexuals continuats a menor d'edat.

El mateix acusat ha dit davant el tribunal de la secció quarta que li feia petons a la boca al nen i li llepava els genitals com a "mostra d'afecte", i que no tenia gens d'interès sexual darrere i tampoc li volia fer mal. Es tractava de "mostrar afecte", i quan el nen li deia que parés, era perquè "tenia pessigolles", ha dit. Segons ell, com que el nen era petit, els fets no podien emmarcar-se dins d'un context sexual, però ha admès que va pensar que el menor podia sentir-se incòmode perquè un dia li va preguntar per què no li feia aquella mena de petons al seu germanastre i a ell sí. Els informes forenses indiquen que té diagnosticat un trastorn de psicosi idiopàtica amb ideació delirant messiànica, però que això no influeix en la seva capacitat per discernir entre el que està bé i el que no. Més enllà de la seva admissió dels fets, que ha mantingut des que es va iniciar el procés judicial, també hi ha missatges de mòbil on ho reconeix a la mare del nen.

Els fets van sortir a la llum quan el mateix nen va explicar els fets a la seva mare. La dona havia detectat que el menor no volia anar amb el seu pare i tornava nerviós. Finalment, li va explicar amb molta vergonya el que li feia el seu pare quan estaven sols. Els abusos s'haurien repetit durant diverses ocasions durant aquest període. Al judici, el menor ha declarat a porta tancada. Els psicòlegs que van explorar el menor han explicat que té seqüeles compatibles amb una experiència traumàtica, com inseguretat, baixa autoestima, confusió i inseguretat.

Ordre d'allunyament

Un cop els fets es van denunciar, es va decretar una ordre d'allunyament i comunicació contra l'acusat i se li va suspendre el règim de visites. De fet, les acusacions demanen que no pugui ostentar la pàtria potestat del seu fill i que l'indemnitzi amb 6.000 euros pels danys morals que ha patit.

Per la seva banda, la defensa de l'acusat demana l'absolució, perquè entén que l'home no actuava per obtenir cap satisfacció sexual. En cas que es condemni, demana que s'apliquin les atenuants de dilacions indegudes i de confessió.