Veïns de Vidreres denuncien fuites d’aigua a les canonades en plena sequera

Habitants de les urbanitzacions de La Goba i Puigventós es queixen que «porten anys amb aquesta situació»

Demanen a l’Ajuntament que acceleri el procés de municipalització del servei, el qual és a càrrec de Riera Cabanyes Companyia d’Aigües 

Vídeo: Veïns de Vidreres denuncien fuites d’aigua a les canonades en plena sequera

Tony Di Marino

Tony Di Marino

Tony Di Marino

«Cada any estem una mitjana de dotze dies sense aigua per culpa d’aquestes fuites a les canonades. Les factures mensuals d’aigua que paguem són d’entre 80 i 260 euros, que són més de 1.000 euros l’any. Fa anys que intentem solucionar aquest problema amb la companyia d’aigües, primer amb Rec Madral i després amb Riera Cabanyes Companyia d’Aigües SA (totes dues del mateix propietari), però no ens fan cas». Aquesta és la situació que viu actualment J. López, veí de Puigventós, una urbanització de Vidreres. «Després ens parlen de la sequera, però aquí s’està malgastant moltíssima aigua i ningú fa res», sentencia López.

Galeria d'imatges: Veïns de Vidreres denuncien fuites d’aigua a les canonades en plena sequera

Un veí de Puigventós amb una de les fuites que hi ha a la urbanització. / David Aparicio

Aquestes avaries a les canonades per on passa l’aigua no és un problema només de Puigventós, ja que des de La Goba, una altra urbanització corresponent al municipi de Vidreres, els hi passa exactament el mateix. «És una vergonya. Estem travessant un moment crític de sequera i l’Ajuntament de Vidreres per inacció està deixant que en Mallart (el propietari de Riera Cabanyes Companyia d’Aigües SA) malmeti l’aigua de tots», expressa Raül Rivas, veí i part de la Junta de Compensació que han creat els habitants d’aquesta urbanització, envers la problemàtica de les pèrdues d’aigua que hi ha a La Goba. «Cada mes hi ha una fuita. Passen els cotxes i els camions i trenquen la canonada de plàstic per on passa l’aigua. Després venen a arreglar-ho, però al cap de poc temps estem igual, perquè no canvien les canonades», explica Sebastián Santander, un altre resident de La Goba.

Galeria d'imatges: Veïns de Vidreres denuncien fuites d’aigua a les canonades en plena sequera

Raül Rivas, resident de La Goba, amb una de les canonades. / David Aparicio

Carles Mallart, en nom de la companyia d’aigües a càrrec del servei explica que «tenen constància d’aquestes avaries a les canonades i que «estan fent el que poden per solucionar-les». De la mateixa manera, Mallart afirma que el traspàs de responsabilitat amb l’Ajuntament de Vidreres encara no s’ha efectuat perquè falta un document de la Generalitat que autoritzi la municipalització del servei. Tot i això, espera que el canvi es produeixi a finals d’aquest trimestre. «Esperem que sigui abans del 30 de març», conclou Mallart.

«Al final del procés»

D’altra banda, Jordi Camps, l’alcalde de Vidreres, assenyala que «estem al final del procés de municipalització del servei d’aigua, que esperem que es resolgui en els propers mesos». Una fase final que ja va ser anunciada l’any 2022, quan el Tribunal Suprem va donar la raó en el procediment de municipalització al consistori selvatà. Per aquest motiu, les desenes de veïns afectats demanen que «s’acceleri el procés de municipalització». Finalment, el batlle assegura que «des de l’Ajuntament intentem solucionar totes les fuites i avaries que són notificades al consistori».