Blanes engegarà diverses accions per a promoure l'ús de la bicicleta

L'Ajuntament ha aprovat una moció al ple que inclou diferents accions com la col·locació de mobiliari per aparcar els vehicles

La votació de la moció per a promoure l'ús de la bicicleta.

La votació de la moció per a promoure l'ús de la bicicleta. / Ajuntament de Blanes

Redacció

L'Ajuntament de Blanes promourà diverses accions per fomentar l'ús de la bicicleta després que s'ha aprovat una moció presentada amb el suport de 19 vots de la majoria de partits: PSC, els proposants, BECP, JxB, Grup Blanes, CUP i Blanes SI. La resta de grups, PP i VOX, van votar-hi en contra. Aquest va ser l'únic punt de debat de la sessió plenària corresponent al mes de gener celebrada ahir.

La proposta aprovada inclou diverses accions.

El primer és pintar en l'asfalt de les vies més transitades el logotip de la bicicleta per alertar als conductors de la seva possible presència. En segon lloc, s'instal·larà mobiliari urbà en zones de la ciutat per possibilitar l'estacionament de bicicletes.

La tercera acció serà estudiar i col·locar amb la supervisió de la Policia Local la senyalització vertical que permeti la circulació de bicicletes contra adreça en els carrers que sigui possible.

Per últim, es proposa que l'Ajuntament de Blanes que s'adhereixi al Dia Mundial de la Bicicleta que se celebra el 3 de juny creat per Nacions Unides. Es demana que es faci un acte públic el cap de setmana més proper a aquesta data, com ara una pedalada popular i cívica.

Ple municipal

La resta de punts a l'ordre del dia van ser per informar i donar compte de diverses resolucions, així com l'aprovació de l'anterior ple celebrat el 21 de desembre del 2023. La sessió plenària es va tancar amb l'apartat de Precs i Preguntes, on van sorgir diverses qüestions. Temes com el futur de la ràdio municipal, el mural artístic del Teatre, el pla de l'oci nocturn, la segona fase de les obres a l'Avinguda Vila de Madrid, com s'està combatent la sequera, la pista de gel, la Cavalcada de Reis, o bé els pressupostos municipals per aquest 2024, entre altres qüestions.