Vidreres aprova un pressupost d'11 milions d'euros que inclou el Centre de Dia

L'Ajuntament preveu portar a terme les obres de l'espai al costat del centre cívic durant aquest any, però preveu altres projectes com la del local social de la Goba

Els comptes ascendeixen a 11 milions d'euros, un 6% més que el 2024 amb increments a àres com les de personal amb més plantilla per a la brigada i reforços a la llar d'infants

Una imatge virtual del projecte del Centre de Dia.

Una imatge virtual del projecte del Centre de Dia. / Ajuntament de Vidreres

Redacció

L'Ajuntament de Vidres aprova un pressupost d'11.941.192 euros, un 6% més que l'any passat. Inclou 919.301 euros en inversions com les obres del Centre de Dia, la construcció del local social de la Goba o l'acondicionament de l'entrada de Terrafortuna.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor del govern i l'abstenció dels grups de l'oposició. El govern remarca que s'han aconseguit uns pressupostos enfocats a la gestió eficient i a la reducció de l'endeutament.

El regidor d'Hisenda, Gerard Morgado, ha destacat que "malgrat la situació econòmica inflacionista dels últims anys, s'ha aconseguit mantenir un nivell de serveis públics de qualitat". Remarca que "estem davant d'un pressupost condicionat per l'increment de despeses estructurals com el personal, el subministrament i les despeses financeres".

L'alcalde, Jordi Camps, afegeix que "tenim el compromís de fer una gestió prudent i eficient, garantint la sostenibilitat econòmica i la millora continua dels serveis municipals, així com les grans inversions que es presenten per Vidreres".

Segona comunitat energètica

En aquest capítol és on s'han inclòs les partides per a les obres del Centre de Dia que assenyalen que es podrà finançar les obres malgrat l'increment de preus i costos de construcció. L’Ajuntament ja ha tret a licitació les obres de l'espai al costat del centre cívic que ascendeixen en total a 1,3 milions d’euros. El projecte va engegar-se el 2018 quan el consistori va presentar la maqueta del centre acabat. Però, a l’hora de licitar les obres, la pandèmia va obligar a endarrerir-lo i posteriorment la guerra entre Rússia i Ucraïna van fer que el govern local aturés el projecte una altra vegada per l’increment dels materials de construcció.

El centre de dia tindrà una capacitat per a 35 o 40 persones i servirà perquè les famílies puguin portar-hi la gent gran durant el dia i que facin diferents activitats. Aquest projecte té com a objectiu garantir que la gent tingui un espai on poder interactuar. Les persones que viuen soles i que senten que encara no necessiten ser atesos, poden assistir per rebre altres serveis com menjar o d’altres. A més, el projecte preveu una ampliació per duplicar les plantes si fos necessari.

Local social de la Goba

El pressupost per al 2024 inclou també la construcció del local social de la Goba, que és un projecte consensuat amb els veïns del barri, la finalització de la segona comunitat energètica al municipi, actuacions al voltant de la línia de vida del pavelló, l'acondicionament de l'entrada de Terrafortuna, millores en l'enllumenat, entre d'altres.

Es preveuen inversions en equipaments educatius i culturals per valor 220.000 €, al centre d'atenció primària i a la llar de jubilats, entre altres equipaments. Aquestes inversions es financen amb recursos propis, subvencions d'altres administracions i transmissió de terrenys. No s'augmenta l'endeutament de l'ens per fer front a les inversions esmentades. En total, a inversions es destinarà un total de 919.301 euros al pressupost del 2024 conjuntament amb altres inversions que s'incorporen d'exercicis anteriors.

El ple municipal on es van aprovar els pressupostos.

El ple municipal on es van aprovar els pressupostos. / Ajuntament de Vidreres

Més personal a la brigada

Pel que fa al capítol de personal, aquest ascendeix a 4.4.040.313,6€. Es preveu la incorporació de més personal a la brigada municipal, més personal i en l'àmbit administratiu reforços per les llars d'infants. En destaca la incorporació de personal de jardineria, un servei que es municipalitzarà durant l'any vinent i que fins ara estava externalitzat.

Pel que fa a capítol 4, en destaca l'increment de prestacions del conveni que es manté actualment amb el Consell Comarcal de la Selva pel que fa a Serveis Socials, ampliant en serveis i en hores de disponibilitat dels serveis ja existents.